Voor schrijvers, door schrijvers

Rinke Tolman Poëziewedstrijd

Rinke Tolman PoëziewedstrijdIedereen schrijft wel eens een rijmpje, maar echt dichten, kun jij dat ook? Laat je uitdagen door de SLAS en doe mee met de Rinke Tolman Poëziewedstrijd!

Elke drie jaar organiseert de SLAS (Stichting Literaire Activiteiten Soest) voor de gemeente Soest deze grote poëziewedstrijd. Genoemd naar Rinke Tolman (1891-1983), een veldbioloog, schrijver, dichter en ereburger van Soest. Het thema van 2020 is Zwerfkei!

Je kunt tot en met 24 april 2020 je gedicht insturen naar secretariaat@slas-soest.nl

Waar moet je inzending aan voldoen?

Iedereen die wil, kan één gedicht insturen. Het gedicht mag maximaal 12 regels lang zijn. Het moet in het Nederlands geschreven zijn en mag niet eerder gepubliceerd of bekroond zijn.

De jury

Alle ingezonden berichten worden beoordeeld door een jury. De voorzitter van de jury is Vrouwkje Tuinman. Zie haar website https://www.vrouwkje.com/nl/bio/ De jury bestaat verder uit twee leden van het SLAS-bestuur, Mieke van der Lecq en Janneke de Groot.

Wat kun je winnen?

De gemeente Soest looft drie prijzen uit:

1e prijs: € 1000,-

2e prijs: € 500,-

3e prijs: € 250,-

Ook kan je gedicht gebruikt worden voor het project Poëzie in de openbare ruimte. Met dit project wil de SLAS de komende jaren een poëzieroute in de gemeente Soest realiseren.

Prijsuitreiking

Op vrijdagavond 5 juni 2020 is de prijsuitreiking tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Raadszaal van de Gemeente Soest. De top 10 van inzenders wordt hiervoor uiterlijk 29 mei persoonlijk uitgenodigd.

Reglement voor de deelnemers, voor meer details. (klik op het blauwe woord Reglement in deze regel).

Bron: https://www.slas-soest.nl/programma/1264/rinke-tolman-prijs:-het-po%C3%ABzie-schrijven-begint-nu.html

Dit artikel delen?
  • Hits: 670
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen