Voor schrijvers, door schrijvers

Manuscriptbegeleiding

Boeken over schrijven

Manuscriptbegeleiding is een verzamelnaam voor een activiteit die tot doel heeft jouw manuscript te optimaliseren. Manuscriptbegeleiding is vrijwel altijd een individueel traject dat kan bestaan uit de volgende onderdelen:
  • het lezen en becommentariëren van je werk
  • het bespreken van de mogelijkheden van je werk
  • correctie en/of redactie van je werk

Als je je werkzaamheden als auteur serieus neemt is het zoeken van feedback en ondersteuning een logische stap. Hieronder geven we een overzicht met mogelijkheden voor professionele ondersteuning. Heb je ervaring met een van de aanbieders? Geef dat dan aan door de aanbieder te beoordelen. Collega auteurs kunnen hier hun voordeel mee doen.

Ben je zelf ook actief als manuscriptbegeleider? Stuur een bericht naar de redactie als je ook gratis geplaatst wilt worden in dit overzicht.

Youke Nagel

Doorschrijven tot het af is

Blijf je sudderen op de perfecte structuur van je boek? Spanningsboog? Wil de flow niet meer komen? Zie je op tegen het ambachtelijk schrijven van de ‘laatste ronde’ voordat je je manuscript naar je uitgever gaat sturen? Of wil je advies over POD (zelf publiceren)?
Waar je boek ook over gaat, in welke schrijffase je ook zit en in welke stijl je het ook wilt schrijven*): als schrijfcoach help ik je om door te schrijven tot het af is.

Ik ben de lezer die aan jouw kant staat, je innerlijke criticus die naast je staat en de vrolijke redacteur en ervaren auteurscoach die gewoon alle tijd neemt om jou de truukjes en professionele kunstgrepen te geven waarmee je je boek nog beter maakt dan het al is.


Website: https://yoekenagel.nl/

Dit artikel delen?
Pin It

Manuscriptbeleiding

  • Hits: 441
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen