Voor schrijvers, door schrijvers

Manuscriptbegeleiding

Boeken over schrijven

Manuscriptbegeleiding is een verzamelnaam voor een activiteit die tot doel heeft jouw manuscript te optimaliseren. Manuscriptbegeleiding is vrijwel altijd een individueel traject dat kan bestaan uit de volgende onderdelen:
  • het lezen en becommentariëren van je werk
  • het bespreken van de mogelijkheden van je werk
  • correctie en/of redactie van je werk

Als je je werkzaamheden als auteur serieus neemt is het zoeken van feedback en ondersteuning een logische stap. Hieronder geven we een overzicht met mogelijkheden voor professionele ondersteuning. Heb je ervaring met een van de aanbieders? Geef dat dan aan door de aanbieder te beoordelen. Collega auteurs kunnen hier hun voordeel mee doen.

Ben je zelf ook actief als manuscriptbegeleider? Stuur een bericht naar de redactie als je ook gratis geplaatst wilt worden in dit overzicht.

Literair Agentschap Liefenbrandt

Wij lezen het manuscript op een redelijke, maar moeilijk nader te bepalen, termijn na en geven u onze feedback indien wij in u een toekomst weggelegd zien als romancier. Wij verbeteren niets, recensenten zijn geen schrijvers. Verwacht van ons enkel een ja of neen. In de gevallen waarbij wij overtuigd zijn van uw talent (een duidelijke ‘ja’), krijgt u een stevig onderbouwd commentaar, kort of lang – afhankelijk van de kwaliteit van uw manuscript. Indien wij duidelijke positieve punten opmerken, maar het huidige manuscript niet als publiceerbaar aanzien, ontvangt u eveneens constructieve feedback.

Indien wij in de volle overtuiging zijn dat uw werkstuk een verrijking voor het Nederlandse taalgebied vormt en voorgelegd kan worden aan een uitgever, laten wij u vrij om hierin stappen te zetten en zelf uitgeverijen te contacteren. Er geldt geen enkele verplichting naar Liefenbrandt toe. U zou er op dat ogenblik echter ook voor kunnen opteren om Liefenbrandt haar contacten in de uitgeverijwereld aan te laten spreken. De keuze is aan de auteur.

Website: https://liefenbrandt.wordpress.com/
Dit artikel delen?
Pin It

Manuscriptbeleiding

  • Hits: 495
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen