Voor schrijvers, door schrijvers

Manuscriptbegeleiding

Boeken over schrijven

Manuscriptbegeleiding is een verzamelnaam voor een activiteit die tot doel heeft jouw manuscript te optimaliseren. Manuscriptbegeleiding is vrijwel altijd een individueel traject dat kan bestaan uit de volgende onderdelen:
  • het lezen en becommentariëren van je werk
  • het bespreken van de mogelijkheden van je werk
  • correctie en/of redactie van je werk

Als je je werkzaamheden als auteur serieus neemt is het zoeken van feedback en ondersteuning een logische stap. Hieronder geven we een overzicht met mogelijkheden voor professionele ondersteuning. Heb je ervaring met een van de aanbieders? Geef dat dan aan door de aanbieder te beoordelen. Collega auteurs kunnen hier hun voordeel mee doen.

Ben je zelf ook actief als manuscriptbegeleider? Stuur een bericht naar de redactie als je ook gratis geplaatst wilt worden in dit overzicht.

De Lettervrouw

Wil je je werk door ons laten analyseren, dan sturen we je eerst een lijstje met vragen. Zo willen we bijvoorbeeld weten hoelang je al met schrijven bezig bent, wat je nog meer schrijft en wat je bij dit specifieke manuscript voor ogen heeft gestaan. Vervolgens lezen we je verhaal van voor tot achter en maken we er een grondige analyse van. In een verslag van plusminus 6 pagina’s A4 gaan we onder andere in op de opbouw van je tekst, de personages, de plot, je stijl en de uitwerking van de thematiek. Bovendien voorzien we je manuscript van aantekeningen, waardoor je een heel concreet beeld krijgt van zowel de eventuele aandachtspunten als de verrassende of krachtige passages in je tekst. Ter afronding geven we je de gelegenheid in een (telefoon- of Skype-)gesprek eventuele vragen te stellen en te bespreken hoe je het beste verder kunt gaan.

Website: https://delettervrouw.nl/
Dit artikel delen?
Pin It

Manuscriptbeleiding

  • Hits: 571
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen