Voor schrijvers, door schrijvers

Manuscriptbegeleiding

Boeken over schrijven

Manuscriptbegeleiding is een verzamelnaam voor een activiteit die tot doel heeft jouw manuscript te optimaliseren. Manuscriptbegeleiding is vrijwel altijd een individueel traject dat kan bestaan uit de volgende onderdelen:
  • het lezen en becommentariëren van je werk
  • het bespreken van de mogelijkheden van je werk
  • correctie en/of redactie van je werk

Als je je werkzaamheden als auteur serieus neemt is het zoeken van feedback en ondersteuning een logische stap. Hieronder geven we een overzicht met mogelijkheden voor professionele ondersteuning. Heb je ervaring met een van de aanbieders? Geef dat dan aan door de aanbieder te beoordelen. Collega auteurs kunnen hier hun voordeel mee doen.

Ben je zelf ook actief als manuscriptbegeleider? Stuur een bericht naar de redactie als je ook gratis geplaatst wilt worden in dit overzicht.

Bram Hulzebos

De briefjes die je terugkrijgt van de uitgeverij als je een manuscript hebt ingestuurd zijn vaak even kort als nietszeggend. Je boek ‘past niet in het fonds’, of ‘voldoet niet aan de criteria’. De korte zakelijke reactie is niet vreemd: dagelijks krijgen uitgeverijen ongevraagd manuscripten toegestuurd. Het is voor de redacteuren op de uitgeverij onbegonnen werk om alles uitgebreid van commentaar te voorzien.

Wat doe ik voor je?

Wil je weten wat de zwakke en sterke punten zijn in je manuscript? Ben je benieuwd hoe je je boek kunt verbeteren? Ik schrijf graag een manuscriptbeoordeling voor je. Ik lees je tekst door en lever een uitgebreid rapport over de stijl, vorm, personages, kracht en zwakte in je manuscript.

Manuscriptbeoordeling
Met de manuscriptbeoordeling in de hand kun je op eigen kracht verder met je manuscript of je kunt besluiten een traject schrijftraining of -coaching op te starten.

Website:https://www.bramhulzebos.nl/

Dit artikel delen?
Pin It

Manuscriptbeleiding

  • Hits: 661
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen