Manuscriptbegeleiding

Manuscriptbegeleiding is een verzamelnaam voor een activiteit die tot doel heeft jouw manuscript te optimaliseren. Manuscriptbegeleiding is vrijwel altijd een individueel traject dat kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • het lezen en becommentariëren van je werk
  • het bespreken van de mogelijkheden van je werk
  • correctie en/of redactie van je werk
Als je je werkzaamheden als auteur serieus neemt is het zoeken van feedback en ondersteuning een logische stap. Hieronder geven we een overzicht met mogelijkheden voor professionele ondersteuning. Heb je ervaring met een van de aanbieders? Geef dat dan aan door de aanbieder te beoordelen. Collega auteurs kunnen hier hun voordeel mee doen.

We muteren momenteel het oude overzicht naar deze rubriek, dus binnenkort een uitgebreider overzicht.

Klik hier

om je gratis toe te voegen aan dit overzicht.
Heb je een boek geschreven en wil je dat in eigen beheer uitgeven? Dan heb je echt een betrouwbare redacteur nodig. Want het is toch jammer als je mooi uitgevoerde boekwerk barst van de fouten? Tekstblick heeft veel ervaring in het verbeteren van typoscripten/manuscripten.

Tekstblick doet zowel redactie- als correctiewerk. Wat is het verschil?

Redactie

De stijl van de tekst wordt verbeterd, waarbij natuurlijk ook zo veel mogelijk fouten worden verwijderd. Redactie vergt vaak veel tijd, bijvoorbeeld als er nog veel te sleutelen valt aan de woordvolgorde. Ook gebruiken minder ervaren schrijvers vaak te veel dezelfde woorden kort na elkaar. Het inpassen van de juiste synoniemen of verwijswoorden kan dan erg tijdrovend zijn. En vergeet de alinea-indeling niet.

Correctie

Vooral wanneer er veel is veranderd, is het natuurlijk heel goed mogelijk dat er nog een lettertje verkeerd staat of een typefout over het hoofd is gezien. Na een redactieronde is een tekst eigenlijk zelden foutloos.
Daarom is er altijd een tweede controle nodig: de correctie.

Website: https://www.tekstblick.nl/


Dit artikel delen?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap