Voor schrijvers, door schrijvers

Achtervolgd - Winnie van Oorschot

Als rechercheur Elianne van Dijck iemand neerschiet tijdens een hevige vechtpartij in Middelburg en er daarna bij haar flat vuurwerk voor de deur wordt gegooid, besluit ze naar de boerderij van haar oma te vluchten.Wat niemand weet, is dat ze regelmatig nachtelijke paniekaanvallen krijgt, veroorzaak ...Lees meer
€ 18,95
5 5 1 Product


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review
Als rechercheur Elianne van Dijck iemand neerschiet tijdens een hevige vechtpartij in Middelburg en er daarna bij haar flat vuurwerk voor de deur wordt gegooid, besluit ze naar de boerderij van haar oma te vluchten.
Wat niemand weet, is dat ze regelmatig nachtelijke paniekaanvallen krijgt, veroorzaakt door een traumatische ervaring in haar jeugd. Haar oma weet wat er met Elianne is gebeurd. Maar die zwijgt. Nu oma steeds meer dementeert is er haast bij om de waarheid alsnog boven tafel te krijgen. Intussen moet Elianne ook bewijzen dat ze terecht haar wapen heeft gebruikt.
De dreiging komt van vrienden van het neergeschoten slachtoffer maar het grootste gevaar komt van diegene die niet wil dat Elianne onderzoek doet naar de onbekende dader uit haar jeugd. Tijdens dat onderzoek ontdekt Elianne een verborgen familiegeschiedenis. Gebeurtenissen uit haar leven en die van haar oma tijdens de Tweede Wereldoorlog blijken onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Daar waar Elianne zich veilig voelt, schuilt het grootste gevaar.

Achtervolgd is de tweede literaire thriller van Winnie van Oorschot. Zij woont in Weert-Swartbroek. Publicaties: regionale geschiedenisboeken, korte verhalen gepubliceerd in verhalenbundels, twee handenarbeidboeken, thriller Verborgen Spoor.
Winnie van Oorschot
9789462663039
Schrijverspunt
272
Paperback
Mannen, Vrouwen
2018
Lijst van de reviews:
5 1 5
0 0
2018-08-03 10:25
Als tiener heeft Elianne een traumatische ervaring meegemaakt. Jaren later, nu ze polit ieagent is en iemand neerschiet bij een vechtpartij in Middelburg, komt alles weer boven. Omdat ze achtervolgd wordt besluit ze te vluchten naar de boerderij van haar dementerende oma, die in een verpleeghuis verblijft. Zij blij kt een geheim te hebben wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. Het oprakelen daarvan en het speurwerk daarnaar van Elianne blijken niet zonder gevaar. De twee verhaallijnen komen op het eind bij elkaar . Boeiend verteld verhaal in korte hoofdstukken . Als lezer heb j e al snel je vermoedens over een mogelijke 'dader', maar hoe het precies zit wordt pas aan het eind duidelijk. Naast het thrillerelement is er ook aandacht voor historische gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, dementie en romantiek . Op een mooie manier wordt aangetoond hoe gebeurtenissen uit het verleden nog steeds een rol spelen in iemands leven. Aanbevolen voor een ruime lezerskring. Dit is de tweede thriller van de auteur, na 'Verborgen spoor'* (2015) .

Recensent: R .A. Wagenaar -Duursma
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail: