Voor schrijvers, door schrijvers

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Je winkelwagen...

Nog geen bestelling...

Paradijs der Dwazen - Guy d'Achile

"Een Occitaanse familie vecht met gevaar voor eigen leven voor het behoud van het grote geheim des levens. Moet dit geheim in Frankrijk blijven of naar Nederland worden gebracht ? ‘Paradijs der Dwazen’: sleutelroman naar het geheim van de Vrijmetselarij."  Vr ...Lees meer
€ 29,95


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Plaats een review

"Een Occitaanse familie vecht met gevaar voor eigen leven voor het behoud van het grote geheim des levens. Moet dit geheim in Frankrijk blijven of naar Nederland worden gebracht ? ‘Paradijs der Dwazen’: sleutelroman naar het geheim van de Vrijmetselarij."

 Vrij snel na de opkomst van het christendom ontstonden in het oude Romeinse Rijk elkaar rivaliserende Jezus-sektes. De stroming van de apostel Paulus kreeg de overhand. Als tegenpool werd in Occitanië de geheime Broederschap van aan elkaar verwante Familhàs opgericht. Zij streefden ernaar de regel van de Verlosser strikt toe te passen. Al snel circuleerden geruchten dat de Broederschap over een geheim beschikt dat voor de bezitter goud waard is. Eeuwenlang probeerden rivalen door moord, list en bedrog dit geheim in bezit te krijgen. In de zestiende eeuw treedt de Broederschap naar buiten als Vrije Metselaren.

Centraal in de queeste staat de oeroude Familhà De Vernhâ, die het geheim met huid en haar beschermd. Chaotische negentiende eeuwse ontwikkelingen in Frankrijk maken dat het geheim niet in Occitanië kan blijven, maar naar Nederland wordt gebracht.

Een juiste beslissing?

‘Paradijs der Dwazen’ is deel I van de sleutelroman naar het geheim der Vrijmetselarij.

 

Guy d'Achile
9789462663299
Schrijverspunt
684
Paperback
2018
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:
Nog geen bestelling...