Voor schrijvers, door schrijvers
Boekwinkel Schrijverspunt

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...

De notitieboekjes van Ursula Griep - W.J. (Hans) Villerius

Op een tropisch eiland schrijft de 27-jarige Ursula Griep zeven notitieboekjes vol over haar werk als privédetective. De zaken, die daarin behandeld worden, zijn stuk voor stuk uniek. Haar onopgesmukte proza leest als een sneltrein:Daan werd tegengehouden, toen hij wilde aanbellen. “Ho. Pak aan: een ...Lees meer
€ 2,50


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review

Op een tropisch eiland schrijft de 27-jarige Ursula Griep zeven notitieboekjes vol over haar werk als privédetective. De zaken, die daarin behandeld worden, zijn stuk voor stuk uniek. Haar onopgesmukte proza leest als een sneltrein:

Daan werd tegengehouden, toen hij wilde aanbellen. “Ho. Pak aan: een meier. Die heb je straks nodig.” Hem werd een verfrommeld bankbiljet in de hand gepropt. “Houd die vrijer effe aan de praat.”
"Waarover?”
“Hierover, bijgoochem” sprak Jean kort, een losse baksteen oprapend. Met kracht slingerde hij het ding door de ruit. Wachtte niet op het resultaat, maar verstopte zich kwiek achter een krakkemikkige schutting- met medeneming van de eerder gekochte kwast en menie.
De machtige kop van een versleten man doemde op achter het gapende gat. “Aje-hotkerrr, bin jie un aorighe?” Het betekende: GVD, ben je zot?

Ursula laat u kennismaken met bejaarde kattenmeppers, spiekende pubers, radeloze ouders en hebberige politici. Als speurder nam zij het niet altijd even nauw met de wet. Haar avonturen raken soms aan het ongelooflijke. Af en toe moet men deze herinneringen daarom misschien wel met een korreltje zout nemen. Het zou echter verkeerd zijn dit boek ongelezen te laten liggen. U bent immers geen ‘aorighe’!

Over de schrijver

W.J. (Hans) Villerius werd in 1952 geboren. Toen hij schoolkrantredacteur werd op het Terneuzense Lyceum, overspoelde hij een vol jaar lang zijn medeleerlingen met opiniestukken en toneelteksten. Men achtte hem veelbelovend. Na zijn eindexamen loste hij die belofte niet in. In Amsterdam ging hij geschiedenis studeren. Daarnaast werkte hij achtereenvolgens als bootman, buffetchef en trompettist. Hij trouwde en kreeg een dochter. Voorts werd hij bankemployé en docent. In 2007 verhuisde hij met zijn echtgenote naar de provincie Groningen. Daar begonnen ze samen een kleinschalig kinderdagverblijf. Omstreeks 2014 pas ging hij weer schrijven- korte verhalen ditmaal. En nu heeft hij dan eindelijk zijn allereerste boek van volwassen omvang voltooid.

W.J. (Hans) Villerius
BookBuster
E-boek
Mannen, Vrouwen
2019
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:


Shop Schrijverspunt

MIJN WEBSHOP OVERZICHT TITELS Business & Organisatie Fantasy & SF Geschiedenis & Politiek Gezin & Gezondheid Kinderen & Jeugd Kunst & Cultuur Koken & Bakken Literatuur & Romans (auto-) Biografie en memoires Columns, verhalen, essay Poëzie, gedichten & spreuken Romans Mens & Relatie Spiritualiteit & Esoterie Sport & Hobby Thrillers & Misdaad Vakantie & Reizen Wetenschap & Milieu Wonen & Tuinieren Boekentips E-boeken Luisterboeken Donatie 3 gratis boeken