Voor schrijvers, door schrijvers

Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Zes genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2020

Er zijn dit jaar zes nominaties voor de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar.

Harpie van Hannah van Binsbergen 
De slaap die geen uren kent van Sebastiaan Chabot 
Messias van niks van Michiel Cox
De achtste dag van Annemarie Haverkamp
De wateraap van Mariken Heitman 
Wij, het schuim van Caro van Thuyne

Bovenstaande nominaties dingen mee naar de tweejaarlijkse prijs die zaterdag 7 november wordt uitgereikt in de Grote Kerk van Harlingen. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende Covid-19 maatregelen.
Begin oktober wordt de prijswinnaar bekendgemaakt.

Voor de prijs, genoemd naar de hoofdpersoon van de bekende romancyclus van Simon Vestdijk, waren deze keer 127 inzendingen, zes minder dan in 2018. De boeken van de 22e editie zijn beoordeeld door de juryleden Gerbrand Bakker, Kees ‘ t Hart, Joke Linders, Marja Pruis en Geart de Vries (voorzitter).
De prijs werd eerder gewonnen door onder meer Arnon Grunberg, A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Peter Buwalda, Ilja Pfeijffer en – in 2018 – Ellen de Bruin.

De Anton Wachterprijs ís een activiteit van het Centraal Comité 1945 in samenwerking met de Vestdijkkring en de gemeente Harlingen.

Bron: https://www.cc45harlingen.nl/anton-wachterprijs/

Dit artikel delen?

Hits: 62