Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Zeeuwse Boekenprijs 2019: Wessel te Gussinklo voor De hoogstapelaar

Redactie Schrijverspunt

ZBPDe winnaar van de ZBP 2019 is Wessel te Gussinklo met zijn magistrale roman ‘De hoogstapelaar’ (uitgeverij Koppernik Amsterdam). De schrijver ontving 1000 euro en een kunstwerk van beeldend kunstenaar Tonnie Dieleman.

Een Accolade Beste Wetenschappelijke Uitgave ging naar Katie Heyning en Veronica Frenks voor ‘Van wijs en waan. 250 jaar verzamelen; Zeeuws Genootschap 1769-2019’ en een Accolade Meest Originele Uitgave ging naar Floortje Zwigtman en Sassafras de Bruin voor ‘Het boek van het leven. Over bolle buiken, bonenbaby’s en kraamfeesten’.

Jan Vantoortelboom ontving de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel voor zijn gehele werk en voor zijn inzet voor het Zeeuwse boek.

Het was een waar boekenfeest in de ZB met muzikale optredens van Broeder Dieleman en troubadour Bert Kreeft.

Bron:https://www.dezb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-zb-bibliotheek/zeeuwse-boekenprijs-2019.html
RATING
STEMMEN
HITS

1623

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief