Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Toni Coppers wint de Hebban Thrillerprijs 2021

Redactie Schrijverspunt
hebban2021De Vlaamse Toni Coppers wint met zijn boek 'Val' de Hebban Thrillerprijs 2021. Tijdens het evenement 'De Nederlandse thrillerprijzen 2021' werd via een livestream bekendgemaakt dat hij, samen met co-auteur Annick Lambert, de winnaar is van dé lezersjuryprijs voor spannende boeken. 'De kracht van het boek zit in de personages die Coppers neerzet,' oordeelde de eindjury onder leiding van Hebban-recensent Greet Braem. Bernice Berkleef ontving de Gouden Strop voor haar tweede thriller 'Bloedsteen'.

De Hebban Thrillerprijs, nu voor de tweede keer uitgereikt, is de enige juryprijs met echte invloed van lezers. Uit het aanbod van meer dan 100 Nederlandstalige thrillers die voor het eerst verschenen tussen 1 maart 2020 en 1 januari 2021 werden door Nederlandse en Vlaamse uitgevers 75 titels genomineerd. Een honderdkoppige lezersjury van ervaren thrillerlezers las de boeken op de longlist bestaande uit vijftien titels en bepaalden de shortlist. De professionele eindjury riep de thriller Val van Toni Coppers uit als winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2021.

De andere genomineerden waren Stilleven van Marieke Damen, Onmacht van Yvonne Doorduyn, Nooit meer alleen van Angelique Haak en Helsinki van Nathalie Pagie.

Bron: https://www.hebban.nl/artikelen/winnaar-hebban-thrillerprijs-2021

RATING
STEMMEN
HITS

521

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief