Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Thomas Rueb wint de Brusseprijs 2019

Redactie Schrijverspunt

brusseprijsThomas Rueb wint met Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer de Brusseprijs 2019 voor het beste journalistieke boek. Dit heeft juryvoorzitter Bas Haan op zaterdag 15 juni bekendgemaakt in een speciale uitzending van NOS Met het Oog Op Morgenvanuit Desmet Studio’s te Amsterdam. Rueb ontvangt het prijzengeld van € 10.000 dat beschikbaar is gesteld door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Laura H. van NRC-journalist Rueb is het onthutsende verslag van de lijdensweg van een Nederlandse vrouw die met haar Nederlands-Marokkaanse man en twee kinderen in 2015 naar het IS-kalifaat in Syrië reist. Laura weet uiteindelijk de oorlog te ontvluchten, maar terug in Nederland wordt ze gevangengezet.

De jury van de Brusseprijs (Bas Haan, Brenda Stoter Boscolo en Humberto Tan) over Laura H.: “De overtuiging waarmee Rueb Laura’s leven voor en in het Kalifaat dichtbij weet te brengen is overrompelend en wint aan kracht doordat de schrijver het verhaal vertelt vanuit zijn eigen vragen en verbazing. Daarbij is het boek zo rijk aan details, dat je als lezer daadwerkelijk het gevoel hebt dat je het allemaal zelf meemaakt.”

Jury

Bas Haan (voorzitter), Humberto Tan, Brenda Stoter Boscolo

Bron:https://fondsbjp.nl/prijzen/brusseprijs/2019-2/
RATING
STEMMEN
HITS

881

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief