Literaire prijzen

Literaire prijzen
Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2019

De vijf beste historische boeken zijn bekend gemaakt

lgp2019 shortlist carDe shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019 is vandaag bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Juryvoorzitter is dit jaar is dit jaar Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden en oud-fractievoorzitter van het CDA.

Op 27 oktober 2019 wordt 8ste Libris Geschiedenis Prijs 2019 uitgereikt door juryvoorzitter Sybrand Buma tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende vijf titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019:

De rechtvaardigen van Jan Brokken
Dichter in de jungle – John Gabriel Stedman 1744-1797 van Roelof van Gelder
De Bourgondiërs – Aartsvaders van de Lage Landen van Bart van Loo
De eeuw van Gisèle van Annet Mooij
De avant-gardisten van Sjeng Schijen

Dit artikel delen?
Pin It

Nieuws, Literaire prijzen

(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)