Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Shortlist Jan Wolkers Prijs

Redactie Schrijverspunt
Alle ‘groene’ boeken komen voor de bekroning in aanmerking. Onverschillig of het een roman, dichtbundel, kinderboek of (semi-) wetenschappelijk werk is. Zolang de natuur maar de hoofdrol speelt. 
Zondag 20 oktober maakt de jury in het BNNVARA-radioprogramma Vroege Vogels op NPO Radio 1 de winnaar bekend maken vanuit museum De Lakenhal in Leiden. Het museum is het afgelopen jaar in het bezit gekomen van een grote collectie aan werken van Jan Wolkers. 
 
Vijf Nederlandse natuurboeken zijn nog in de race voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek. De shortlist is bekend gemaakt op en bestaat uit de volgende boeken:  
Stadsflora van de lage landen – Ton Denters – Fontaine Uitgevers 
Wat zingt daar – Dick de Vos - KNNV Uitgeverij 
Berichten uit de vallei – Stefan Brijs - Uitgeverij Atlas Contact 
Wat bomen ons vertellen – Valerie Trouet - Uitgeverij Lannoo 
Caspar Loopt – Caspar Janssen - Uitgeverij Atlas Contact
Boeken die in aanmerking voor de prijs moeten Nederlandstalig zijn, over natuur gaan én zijn verschenen tussen 1 juni 2019 en 31 mei 2020.  Tot uiterlijk op 1 juni 2020 konden de boeken worden ingestuurd naar de Vroege Vogels redactie BNNVARA. Uitgesloten van deelname zijn uitgaven van of door de organiserende partijen (BNNVARA, WNF, de Volkskrant). De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).
RATING
STEMMEN
HITS

90

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief