Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Nicole Schilder verkozen tot Talentvolle Schrijver 2020

Redactie Schrijverspunt

In 2020 konden leden en bezoekers van Schrijverspunt voor de tweede keer een talentvolle schrijver kiezen.

nicole schilderOp grond van de hoogste gemiddelde waardering is daarbij Nicole Schilder verkozen tot Talentvolle Schrijver 2020.

 

De redactie van Schrijverspunt feliciteert Nicole met deze verkiezing!

Voor de verkiezing van Talentvolle Schrijver 2020 zijn meer dan  11.000 waarderingen uitgebracht. Echter alleen de waarderingen voor het werk van de 55 genomineerden telden uiteindelijk mee.

 

Op Schrijverspunt zijn bij de schrijfactiviteiten duizenden columns, verhalen, gedichten, sprookjes, blogs, etc te vinden van de leden van Schrijverspunt. 

Kijkend naar al die ontvangen en gepubliceerde inzendingen is er natuurlijk een verschil te ontdekken in de kwaliteit van de publicatie. Dat blijkt ook vaak uit de door leden aangegeven waardering en bijvoorbeeld het aantal hits. Neemt niet weg dat vrijwel elk artikel lezenswaardig is.

Meedoen aan schrijfactiviteiten is dan ook, naast de persoonlijke uitdaging, een mooie manier om je visitekaartje af te geven als schrijver. Je kunt laten zien wat je kunt en lezers kunnen dat ervaren. Daar zijn we een stapje verder in gegaan met deze jaarlijkse verkiezing.

De redactie van Schrijverspunt is van mening, na het lezen van al die schrijfactiviteiten, dat schrijvers werk laten zien waaruit blijkt dat ze ook echt wat in hun mars hebben. De teksten zijn logisch, doordacht en weten iets over te dragen. Daar is meer over te zeggen maar het zal duidelijk zijn dat bepaalde schrijvers in positieve zin de aandacht weten te trekken. Een volgend verhaal of gedicht van die schrijver wil je ook wel graag lezen. Dat noemen we talent!

Schrijverspunt hoopt dat iedereen met plezier blijft schrijven en meedoet aan de schrijfactiviteiten maar er zijn ook schrijvers die we verdenken als talentvol en die we eens extra in de spotlight willen zetten. Als waardering voor al het schrijfwerk en wellicht als stimulans voor een verdere stap als schrijver. Voor andere schrijvers een motivatie om vooral te blijven schrijven. De jaarlijkse verkiezing tot talentvolle schrijver is om die reden tot stand gekomen.

 

 KLIK HIER om het profiel van Nicole Schilder te bekijken.

 

De prijs:

De winnares mag zich om te beginnen natuurlijk beroepen op het feit dat zij door de leden en bezoekers van Schrijverspunt is gekozen tot de Talentvolle Schrijver van 2020. Een duidelijk teken van waardering en erkenning voor haar schrijfwerk.

Van Schrijverspunt ontvangt zij een boekenbon ter waarde van € 75 euro, vrij te besteden in de boekenwinkel van Schrijverspunt. Daarnaast bieden we de winnaar, desgewenst, de mogelijkheid om een jaar lang aan een manuscript te werken waarbij Uitgever Schrijverspunt gratis beschikbaar is voor advies (o.a twee quickscans) en bij behalen van het beoogd resultaat een uitgeefcontract zal aanbieden.

 

Bijzondere vermelding voor Lieven Vandekerckhove :

Lieven Vandekerckhove, Talentvolle Schrijver 2019, krijgt een bijzondere vermelding voor zijn feedback en bemoediging  van schrijvers die deelnemen aan schrijfactiviteiten. Veel schrijvers voelen zich gestimuleerd door zijn reacties, zo blijkt.

RATING
STEMMEN
HITS

1167

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief