Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

MAX Gouden Vleermuis 2019 gewonnen door Esther Verhoef

Redactie Schrijverspunt

MAX Gouden VleermuisHet schrijverschap van Esther Verhoef is door het Nederlandse Thrillerfestival bekroond met de oeuvreprijs de Gouden Vleermuis 2019!
De prijs werd haar uitgereikt door Omroep MAX directeur Jan Slagter.

De Gouden Vleermuis maakt deel uit van het Nederlandse Thrillerfestival en wordt jaarlijks toegekend aan belangrijke binnenlandse en buitenlandse auteurs. Een auteur moet ten minste vijf thrillers op zijn of haar naam hebben staan om deel te kunnen nemen aan de prijs.

Naast Esther Verhoef werden er zes andere auteurs genomineerd, waaronder de Zuid-Afrikaan Deon Meyer, de Belgische auteurs Jo Claes en Hilde Vandemeeren, en de Nederlandse auteurs Simone van der Vlugt, Corine Hartman en Jacob Vis.

Esther Verhoef is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Award en De Gouden Strop.


Bron: https://nederlandsthrillerfestival.nl/de-gouden-vleermuis/

RATING

5

STEMMEN

1

HITS

1644

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief