Voor schrijvers, door schrijvers

MAX Gouden Vleermuis 2019 gewonnen door Esther Verhoef

MAX Gouden VleermuisHet schrijverschap van Esther Verhoef is door het Nederlandse Thrillerfestival bekroond met de oeuvreprijs de Gouden Vleermuis 2019!
De prijs werd haar uitgereikt door Omroep MAX directeur Jan Slagter.

De Gouden Vleermuis maakt deel uit van het Nederlandse Thrillerfestival en wordt jaarlijks toegekend aan belangrijke binnenlandse en buitenlandse auteurs. Een auteur moet ten minste vijf thrillers op zijn of haar naam hebben staan om deel te kunnen nemen aan de prijs.

Naast Esther Verhoef werden er zes andere auteurs genomineerd, waaronder de Zuid-Afrikaan Deon Meyer, de Belgische auteurs Jo Claes en Hilde Vandemeeren, en de Nederlandse auteurs Simone van der Vlugt, Corine Hartman en Jacob Vis.

Esther Verhoef is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Award en De Gouden Strop.


Bron: https://nederlandsthrillerfestival.nl/de-gouden-vleermuis/

Dit artikel delen?

MAX Gouden Vleermuis

  • Hits: 799
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen