Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Longlist Hebban Thrillerprijs 2021

Redactie Schrijverspunt
De longlist bestaat uit vijftien titels die worden gelezen door een honderdkoppige lezersjury. De professionele eindjury bestaat uit boekverkopers en leden van het Hebban Team.

Hebban Thrillerprijs

Vorig jaar won Anya Niewierra met haar thriller Het bloemenmeisje de Hebban Thrillerprijs 2020, een juryprijs met een grote invloed van lezers. De groslijst voor 2021 bestond uit alle oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers te staan die (voor het eerst) verschenen of verschijnen tussen 1 maart 2020 en 1 januari 2021.* De nominaties van uitgevers, de algemene ontvangst van het boek (zowel binnen als buiten Hebban, bijvoorbeeld de recensies in andere media) en de Hebban-statistieken van een titel waren van belang voor het bepalen van de uiteindelijke longlist voor de Hebban Thrillerprijs 2021. Honderd ervaren thrillerlezersbeoordelen de boeken op de longlist en bepalen de shortlist van 5 titels die wordt gelezen door een professionele jury. Het winnende boek krijgt een promotiepakket ter waarde van € 2.500 op Hebban, aangevuld met een campagne uitgevoerd door de uitgever van het winnende boek.

* De verschijningsperiode voor deze groslijst is aangepast met het oog op uitgestelde titels en de onzekere situatie rond publicatiedata vanwege de coronamaatregelen. De Hebban Thrillerprijs 2022 zal de periode van 1 januari tot 1 januari beslaan.

Longlist Day

Alle nominaties zijn bekend! Dit zijn de 15 genomineerden voor de longlist:

 


RATING
STEMMEN
HITS

660

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief