Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Lieven Vandekerckhove talentvolle schrijver 2019

In 2019 konden leden en bezoekers van Schrijverspunt voor de eerste keer een talentvolle schrijver kiezen.
Met een duidelijke meerderheid aan stemmen is daarbij Lieven Vandekerckhove verkozen tot Talentvolle schrijver 2019
Lieven Vandekerckhove is emeritus hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij tot 2006 sociologie gedoceerd heeft. Als socioloog publiceerde hij meerdere boeken, waarvan er enkele werden vertaald in het Frans, Engels en/of Duits. In 1982 kreeg hij voor zijn studie “Gemaakt van as. Lichaam en norm in de westerse cultuur” de driejaarlijkse Jan en Maria Huygheprijs voor humane wetenschappen.
Van Lieven zijn regelmatig nieuwe schrijfactiviteiten op Schrijverspunt te bewonderen die zich kenmerken als verfijnd en zeer lezenswaardig. Van zijn hand verscheen verder o.a. de bundel 'In schuinschrift'.  In schuinschrift is een nostalgische en openhartige terugblik op de schooljaren en dompelt je volledig onder in de tijd van de grote Vlaamse colleges.
Op Schrijverspunt zijn bij de schrijfactiviteiten duizenden columns, verhalen, gedichten, sprookjes, blogs, etc te vinden van de leden van Schrijverspunt. 

Kijkend naar al die ontvangen en gepubliceerde inzendingen is echter een verschil te ontdekken in de kwaliteit. Dat blijkt ook vaak uit de door leden aangegeven waardering en bijvoorbeeld het aantal hits. Neemt niet weg dat vrijwel elk artikel lezenswaardig is.

Meedoen aan schrijfactiviteiten is dan ook, naast de persoonlijke uitdaging, een mooie manier om je visitekaartje af te geven als schrijver. Je kunt laten zien wat je kunt en lezers kunnen dat ervaren. Daar gaan we een stapje verder in.

De redactie van Schrijverspunt is van mening, na het lezen van al die schrijfactiviteiten, dat schrijvers werk laten zien waaruit blijkt dat ze ook echt wat in hun mars hebben. De teksten zijn logisch, doordacht en weten iets over te dragen. Daar is meer over te zeggen maar het zal duidelijk zijn dat bepaalde schrijvers in positieve zin de aandacht weten te trekken. Een volgend verhaal of gedicht van die schrijver wil je ook wel graag lezen. Dat noemen we talent!

Schrijverspunt hoopt dat iedereen met plezier blijft schrijven en meedoet aan onze schrijfactiviteiten maar er zijn ook schrijvers die we verdenken als talentvol en die we eens extra in de spotlight willen zetten. Als waardering voor al het schrijfwerk en wellicht als stimulans voor een verdere stap als schrijver. Voor andere schrijvers een motivatie om vooral te blijven schrijven. De verkiezing tot talentvolle schrijver is om die reden tot stand gekomen.

 KLIK HIER om zijn profiel te bekijken.

RATING
STEMMEN
HITS

597

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief