Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Kinderboekwinkelprijs 2019 voor Mark Janssen met prentenboek ‘Eiland’

Kinderboekwinkelprijs 2019Een vader, een dochter en hun hond lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland. Wat zij niet weten, is dat dat eiland niet is wat het lijkt.

De Kinderboekwinkelprijs 2019 krijgt: Mark Janssen voor zijn tekstloze prentenboek ‘Eiland’ (Lemniscaat 3+).

  • Op zijn website zijn de prachtige tekeningen uit het boek te bekijken.

De verrassende mededeling dat na vijf jaar de Kinderboekwinkelprijs weer wordt uitgereikt werd gedaan in de ‘De Grote Vriendelijke Podcast

De prijs van de samenwerkende Nederlandse kinderboekwinkels voor een boek dat door jury’s van andere prijzen is overgeslagen werd tussen 1993 en 2013 uitgereikt. Na een pauze van 5 jaar is de prijs nu terug.

Mark Janssen krijgt de Kinderboekwinkelprijs op vrijdag 13 december 2019 in kinderboekwinkel De Boekenberg in Eindhoven.

Bron : Boekenoverboeken
RATING

5

STEMMEN

1

HITS

1613

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief