Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Ellen Deckwitz wint E. du Perronprijs

Redactie Schrijverspunt

E. du PerronprijsEllen Deckwitz (Hogere Natuurkunde) heeft de E. du Perronprijs 2019 gewonnen. Andere genomineerden waren Stephan Enter (Pastorale) en Asha Karami (Godface). De prijs wordt toegekend aan schrijvers, kunstenaars of instelllingen die met een cultuuruiting in de brede zin een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. De uitreiking is uitgesteld naar 15 oktober 2020 en vindt plaats in de LocHal in Tilburg. Maxim Februari houdt dan de negende E. du Perronlezing: 'E. du Perron en de pseudo-identiteiten'.

Het land van herkomst is op De Boekenlijst van De Taalstaat gezet.

Het E. du Perron Genootschap heeft de voorjaarsbijeenkomst van 28 maart geannuleerd als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus.

RATING

5

STEMMEN

1

HITS

759

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief