Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Elka Le Mair talentvolle schrijver 2021

Redactie Schrijverspunt

Op Schrijverspunt zijn bij de schrijfactiviteiten duizenden columns, verhalen, gedichten, sprookjes, blogs, etc te vinden van de leden van Schrijverspunt. 

talentvol2020Kijkend naar al die ontvangen en gepubliceerde inzendingen is echter een verschil te ontdekken in de kwaliteit. Dat blijkt ook vaak uit de door leden aangegeven waardering en bijvoorbeeld het aantal hits. Neemt niet weg dat vrijwel elk artikel lezenswaardig is.

Meedoen aan schrijfactiviteiten is dan ook, naast de persoonlijke uitdaging, een mooie manier om je visitekaartje af te geven als schrijver. Je kunt laten zien wat je kunt en lezers kunnen dat ervaren. Daar gaan we een stapje verder in.

Wij zijn van mening, na het lezen van al die schrijfactiviteiten, dat schrijvers werk laten zien waaruit blijkt dat ze ook echt wat in hun mars hebben. De teksten zijn logisch, doordacht en weten iets over te dragen. Daar is meer over te zeggen maar het zal duidelijk zijn dat bepaalde schrijvers in positieve zin de aandacht weten te trekken. Een volgend verhaal of gedicht van die schrijver wil je ook wel graag lezen. Dat noemen we talent!

We hopen dat iedereen met plezier blijft schrijven en meedoet aan onze schrijfactiviteiten maar er zijn ook schrijvers die we verdenken als talentvol en die we eens extra in de spotlight willen zetten. Als waardering voor al het schrijfwerk en wellicht als stimulans voor een verdere stap als schrijver. Voor andere schrijvers een motivatie om vooral te blijven schrijven. Daarom gaan we elk jaar  op zoek naar de talentvolle schrijver van het lopende jaar

Hoe bepalen we wie de talentvolle schrijver is?

Om in aanmerking te komen voor nominatie als talentvol schrijver in een jaar dient een lid van Schrijverspunt aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

De verkiezing:
Bezoekers en leden van Schrijverspunt kunnen op de reguliere wijze (de sterren) een waardering geven voor elke gepubliceerde inzending, in het lopende jaar, voor een schrijfactiviteit. Toegekende waarderingen voor het werk van een schrijver, die aan de nominatievoorwaarden voldoet, gebruiken we automatisch voor het berekenen van de gemiddelde score voor die schrijver. Alleen de waarderingen voor de inzendingen van het actuele jaar tellen mee.

Daarnaast krijgen leden die zelf deelnemen aan een schrijfactiviteit automatisch de gelegenheid om extra sterren te geven aan een schrijver die voldoet aan de nominatievoorwaarden.

Bij de bepaling van de status voor talentvol schrijver berekenen we de gemiddelde score over alle gepubliceerde inzendingen van een bepaalde schrijver in dat jaar (dus 2021) die voldoen aan de nominatievoorwaarden en de tot en met 15 december (24.00 uur) van het lopende jaar aan hem/haar toegekende extra punten. De uitslag is bindend. Er kan niet over worden gecorrespondeerd. 

 

In 2021 zijn door leden en bezoekers bijna 8000 waarderingen, in totaal, gegeven voor de in 2021 gepubliceerde inzendingen bij schrijfactiviteiten.  De schrijver met de hoogste gemiddelde waardering, i.c.m. de extra ontvangen sterren was in 2021:

Elka Le Mair

 
 
We feliciteren Elka natuurlijk van harte met het behaalde resultaat en wensen haar, naast veel schrijfplezier, ook een succesvolle volgende stap toe in de schrijfwereld.
 
klikhier om het profiel van Elka te bekijken.
  • En de winnaar?

    De winnaar mag zich om te beginnen natuurlijk beroepen op het feit dat zij door de leden en bezoekers van Schrijverspunt is gekozen tot de talentvolle schrijver van 2021. Een duidelijk teken van waardering en erkenning voor haar schrijfwerk. Van Schrijverspunt ontvangt hij/zij een boekenbon ter waarde van € 75 euro, vrij te besteden in de boekenwinkel van Schrijverspunt. Daarnaast bieden we de winnaar, desgewenst, de mogelijkheid om een jaar lang aan een manuscript te werken waarbij Uitgever Schrijverspunt gratis beschikbaar is voor advies (o.a twee quickscans) en bij behalen van het beoogd resultaat een uitgeefcontract zal aanbieden.

Eerdere winnaars:

Verkiezing tot Talentvolle Schrijver is slechts eenmaal mogelijk.

  • Lieven Vandekerckhove talentvolle schrijver 2019

  • Nicole Schilder talentvolle schrijver 2020

  • Elka Le Mair talentvolle schrijver 2021

 

Kijk ook eens bij literaire prijzen!

{rscomments on}

RATING

5

STEMMEN

7

HITS

526

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief