Literaire prijzen

Literaire prijzen
Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

klikhier voor het overzicht van de literaire prijzen.

Bart Moeyaert wint de Astrid Lindgren Memorial Award 2019

Astrid Lindgren Memorial Award 2019Bart Moeyaert heeft de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 gewonnen, de prestigieuze bekroning die internationaal gezien wordt als de 'Nobelprijs voor jeugdliteratuur'. De laureaat werd op 2 april 2019 bekendgemaakt in Stockholm, met een rechtstreekse verbinding naar de Internationale Kinderboekenbeurs in Bologna, waar Moeyaert aanwezig was.

Bart werd gekozen uit 246 kandidaten uit 64 verschillende landen. De Astrid Lindgren Memorial Award werd in 2002 in het leven geroepen door de Zweedse regering, na de dood van de Zweedse auteur Astrid Lindgren, schrijfster van onder meer De Gebroeders Leeuwenhart, Ronja de roversdochter, en de verhalen over Pippi Langkous.
Aan de award is een geldprijs van vijf miljoen kronen (circa 480.000 euro) verbonden.
Dit artikel delen?
Pin It

Literaire prijzen, Astrid Lindgren Memorial Award

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen