Literaire prijzen

Hier het actuele nieuws over literaire prijzen. Een literatuurprijs wordt periodiek (vaak jaarlijks) uitgereikt aan een auteur voor een specifiek werk, een serie werken of zijn of haar gehele oeuvre. Er zijn de nodige literaire prijzen in België en Nederland. We streven naar een actueel overzicht met het laatste nieuws. Ontbreekt volgens jou belangrijk nieuws over literaire prijzen? Laat het ons a.u.b. weten.

Anya Niewierra wint de Hebban Thrillerprijs 2022

Redactie Schrijverspunt

hebbanthriller2022De Hebban Thrillerprijs, nu voor de derde keer uitgereikt, is de enige juryprijs met echte invloed van lezers. Uit het aanbod van meer dan 100 Nederlandstalige thrillers die voor het eerst verschenen tussen 1 januari 2021 en 1 januari 2022 werden door Nederlandse en Vlaamse uitgevers 85 titels aangemeld. Een honderdkoppige lezersjury van ervaren thrillerlezers las de boeken op de longlist, bestaande uit vijftien titels, en bepaalden de shortlist.

Een professionele eindjury riep De Camino van Anya Niewierra uit als winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2022. Het is de tweede keer dat Niewierra de lezersjuryprijs in ontvangst mag nemen; in 2020 won zij de allereerste editie met haar thriller Het bloemenmeisje.

'Opnieuw levert de auteur een spannende roman af die nagenoeg alle ingrediënten van de perfecte thriller heeft: een ijzersterke plot, goed uitgediepte personages, een boeiend achtergrondverhaal en onderhuidse spanning afgewisseld met humor.'

De andere genomineerden voor de Hebban Thrillerprijs 2022 waren Bas Haan met Lenoir, Marion Pauw met Vogeleiland, Dominique Biebau met Het mollenfeest en Eva Nagelkerke met De perfecte engel.

RATING
STEMMEN
HITS

109

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief