1 post
 • images/deelname/Limerick.jpg
  Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.
  40 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Tuitende oren

Publicatie op : 19-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Tuitende oren

272 Hits.
Een sopraan uit het schone Ruiten
wil graag als een mereltje fluiten,
maar tettert te schel
dat zie je zelfs wel,
want geen vogel waagt zich nog buiten.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.12.20
Feedback:
Leuk Louise!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.12.20
Feedback:
Ik vind 'm erg leuk. Vraag me alleen af of je in plaats van 'zie' (dat zie je zelfs wel), iets met 'hoor' (dat hoor je vast wel) zal doen? Je ziet geluid immers niet, je hoort het.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louise van der Hee 21.12.20
  Hi Elka, het woordje 'zie' verwijst naar de laatste zin. Ik heb 'zelfs' gebruikt om het zinnetje iets te benadrukken.
  Zelf heb ik ook nagedacht over de woordkeuze, hoor. Toen buiten het schelle getetter van die sopraan heel Ruiten terroriseerde, 'zag' je geen vogel meer buiten, want ze waren massaal naar binnen gevlucht. Horen kun je ze dan vanzelf niet, tenminste niet buiten, maar je ziet wel dat ze er niet meer zijn. Ach, het is zoals ik het voor me zie en meningen mogen verschillen.
  Bedankt voor je feedback en waardering, daar ben ik heel blij mee. ( Je hebt me zelfs per ongeluk twee keer gewaardeerd, zag ik.) Groetjes Louise
  • Elka Le Mair 22.12.20
   Ik snap het! En ja, je hebt gelijk voor wat betreft het woordje 'zelfs'! Ik lees 'm nu anders.
21.12.20
Feedback:
Ik vind 'm erg leuk. Vraag me alleen af of je in plaats van 'zie' (dat zie je zelfs wel), iets met 'hoor' (dat hoor je vast wel) zal doen? Je ziet geluid immers niet, je hoort het.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Hij heeft de tijd!
681
Lezen?
55 woordenverhaal
Uitdagende klas
628
Lezen?
55 woordenverhaal
Liever broodjes!
600
Lezen?
55 woordenverhaal
Zij komt eraan!
556
Lezen?
Toeter
425
Lezen?