Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: LIMERICK
Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

WAARDERING
HITS
368
AANGEPAST: 05-06-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
21.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Leuk Louise!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Ik vind 'm erg leuk. Vraag me alleen af of je in plaats van 'zie' (dat zie je zelfs wel), iets met 'hoor' (dat hoor je vast wel) zal doen? Je ziet geluid immers niet, je hoort het.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louise van der Hee 21.12.20
  Hi Elka, het woordje 'zie' verwijst naar de laatste zin. Ik heb 'zelfs' gebruikt om het zinnetje iets te benadrukken.
  Zelf heb ik ook nagedacht over de woordkeuze, hoor. Toen buiten het schelle getetter van die sopraan heel Ruiten terroriseerde, 'zag' je geen vogel meer buiten, want ze waren massaal naar binnen gevlucht. Horen kun je ze dan vanzelf niet, tenminste niet buiten, maar je ziet wel dat ze er niet meer zijn. Ach, het is zoals ik het voor me zie en meningen mogen verschillen.
  Bedankt voor je feedback en waardering, daar ben ik heel blij mee. ( Je hebt me zelfs per ongeluk twee keer gewaardeerd, zag ik.) Groetjes Louise
  • Elka Le Mair 22.12.20
   Ik snap het! En ja, je hebt gelijk voor wat betreft het woordje 'zelfs'! Ik lees 'm nu anders.