Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: LIMERICK
Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

WAARDERING
HITS
137
AANGEPAST: 21-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
22.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Hi Inge, ik vind je limerick inhoudelijk erg leuk. Het rijmschema daar moet nog wel aan geschaafd worden. Maar het is je eerste. Ik zal het rijmschema voor je plaatsen, dan kun je die misschien naast je neerleggen als leidraad bij het schrijven. Dat doe ik ook vaak, want het valt nog niet mee om een leuke limerick te schrijven die ook nog (zo'n beetje) aan het schema voldoet.
u-uu-uu-u
u-uu-uu-u
u-uu-
u-uu-
u-uu-uu-u
De U is een onbeklemtoonde lettergreep, en het streepje - een beklemtoonde lettergreep.
Ik heb je limerick graag gelezen en succes met de volgende.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig