We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  16.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik had je al gefeliciteerd maar nogmaals, ik hoop dat je het goed hebt gevierd. Maar, ik ben het met Annemarie eens. Mij is geleerd dat een limerick als olifantengestamp moet zijn. Bij jouw gedicht liggen de ‘klemtoonen’ niet lekker. Dat komt mede door de inconsequentie van het aantal lettergrepen wanneer je regel 1 vergelijkt met regels 2 en 5.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 19.01.22
   Oeps, dacht ik toch dat ik gereageerd had, maar nee ... Ik zou de kritiek graag begrijpen, want dan leer ik ervan, maar ik begrijp het gewoon niet. Mijn hele jeugd zei mijn vader limericks op. In het Engels (want hij had in Engeland gewoond) en in het Nederlands. Uit boekjes, maar hij maakte ze ook zelf. Dat ritme/metrum, dat gevoel heb ik dus, is me op die manier met de paplepel ingegoten. En ik hóór het zelf ook, als ik ze hardop lees. En dan krijg ik van jou en Annemarie dus de feedback dat het niet lekker loopt. Het gaat er mij niet om dat ik mijn gelijk wil halen. Liever zou ik horen hoe jullie het dan lezen, maar dat kan helaas niet. Liever zou ik jullie laten horen hoe het klinkt als ik het hardop leest en of je dan nog steeds zegt dat het niet klopt. Als ik het nu wijzig, dan klinkt het voor mijn gevoel niet meer, dus dat kan ik ook niet doen. Wel jammer dit ...
   • Herscho Duds 19.01.22
    Elka: Gelukkig reageer je, ik was verontrust dat je kwaad was. Ik begrijp je volkomen. Ik dacht ook dat mijn limericks klopten (ik schrijf ook voor de globale site AllPoetry.com) ondanks dat ik misschien een beetje smokkelde, en heb ze zomaar eens naar een expert gestuurd. Die stuurde warempel bericht terug en ik kreeg de wind van voren. Toen dacht ik mijn les te hebben geleerd maar kreeg ik hier op Schrijverspunt toch weer kritiek dat sommigen niet goed lazen. Toen heb ik het één en ander es danig onderzocht (ja, ja, met Google) en heb ik de schema’s bestudeerd. De eerste limerick daarna is “schrijven is schuiven” hier op deze site waarbij ik voor alle duidelijkheid ook het schema heb vermeld. Het moeilijkste dus in mijn ogen is niet het schrijven van een limerick die je zelf opleest, maar eentje waarbij de lezer geen andere keuze heeft dan het ook goed te lezen. Of je nu 88558, 99669, 99559 etc. (er zijn meer variaties) lettergrepen hanteert, de klemtonen (het metrum) liggen vast (olifantengestamp). In deze context kijk ook eens naar regel vier in je volgende inzending. Maar, dat is dus zo ik het zie. Ik zeg niet dat het zo moet (dat zou hypocriet zijn van iemand die haiku’s in rijm schrijft) maar dan weet je waar ik vandaan kom, zogezegd.
  12.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel humorvol maar ritmisch, met name het begin, loopt niet lekker. Sorry!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 12.01.22
   Hoi Annemarie! Je hoeft geen 'sorry' te zeggen, hoor, maar ik denk dat jij het anders leest dan ik. In mijn hoofd en ook als ik het hardop lees, klopt het wel.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 764
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Domien van Landschoot: Dantés doortocht door psychiatrie

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.