1 post
 • images/deelname/Limerick.jpg
  Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.
  40 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 31-07-2021

Hits: 128

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Schrijven is schuiven

Aangepast: 31-07-2021

(De titel duidelijk een knipoog naar wijlen Godfried Bomans)

Voor alle duidelijkheid, het metrum wat ik nastreef voor de 99559 hieronder (en in voorheen gezonden versies, met wat foutjes) is:

u - uu - uu - u

u - uu -

Ik ben nog immer beginner,

 “so, please be kind”. 

Dank aan voorgaande review suggesties.

******************************************

De limerick die gaan ze pakken

Om dichtvorm in stukken te hakken

Hij schreeuwt daarop luid

Toe schei toch es uit

Mijn metrum is steenhard gebakken

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.08.21
Feedback:
Steenhard gebakken, keigoed geschreven, Herscho.
Zelf gebruik ik het schemaatje tegenwoordig ook altijd bij mijn limericks, maar een goede schrijven is best knap lastig en zeker om hem ook nog een leuke twist op het eind te geven. Het is in ieder geval een goed handvat. Mooi dat je dit deelde.
Naar mijn idee heb je de limerick hartstikke goed geschreven.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 03.08.21
  Dank je Louise. Door jou suggestie ben ik er extra mee bezig gegaan. Aan je commentaar te zien is het verbeterd en dus kun je jezelf een schouderklopje geven.
  • Louise van der Hee 04.08.21


   Maar ik ben geen 'kenner' hoor, Herscho en je vorige inzendingen waren ook heel leuk, maar nu klopt
   (volgens mij) het metrum. Dus het schouderklopje is voor jou. Ik heb zelf veel plezier in schrijven en dichten en hoop nog veel te leren en daarom is het zo fijn om schrijfsels en schrijfervaringen met elkaar te delen.
01.08.21
Feedback:
Leuk! Vooral de uitleg vooraf.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 01.08.21
  Dank je Ineke. Ja, ik schreef ze gebaseerd op een versje maar dat kwam niet altijd duidelijk over ivm de klem-tooonen.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Frons
221
Lezen?
Oude wijn
202
Lezen?
55 woordenverhaal
Werklust
181
Lezen?