SCHRIJFACTIVITEIT: LIMERICK

Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

454

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
22.12.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Je hebt me heerlijk laten lachen Louise, bedankt!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louise van der Hee 22.12.20
    Ah, dat is zo fijn om te horen, Janneke. Leuk dat we elkaars schrijven zo kunnen waarderen. Ik had misschien alleen beter het woordje 'de' voor 'uwe' kunnen plaatsen en dan 'bak' i.p.v. 'zesbak'. Dan was hij grammaticaal beter geweest. Hoewel je met zesbak wel meteen, lijkt me, aan een auto denkt. Nogmaals bedankt. :)
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.