SCHRIJFACTIVITEIT: LIMERICK

Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Modeshow

Publicatie: | Ineke Dijkhuis

Er was eens een vrouw in Assen
Die had een heleboel jassen
In de kast op een rij
En ze maakten haar blij
Ze ging ze elke dag passen

 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
23.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik vind het mooi gevonden maar ik worstel een beetje met de klemtonen. Maar, ik zie op deze site zoveel variaties dus misschien moet ik mij aanpassen. Ter verduidelijking waar ik me op baseer; ik zie een 88668, maar als ik het bijbehorende - + - - + - - + schema erbij haal kom ik er niet goed uit. Help!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ineke Dijkhuis 23.01.22
  Ik ben het met je eens: Help!
  Want via Google zijn de meningen verdeeld. Ik vond een site: Limerick van de week. En daar zijn ze niet streng in het aantal lettergrepen. Wel het rijmschema aanhouden. Wat mij betreft, als het lekker loopt, vind ik het oké.
  Ik stuur zometeen er één in, die wel volgens de lettergreepregels is.
  • Ineke Dijkhuis 23.01.22
   @Herscho Duds Hoi Herscho, je moet gewoon je reacties en opmerkingen blijven plaatsen, hoor. Daar leren we van. Ik ben er bijvoorbeeld weer ingedoken hoe het nu moet. En kwam toen bij die limericksite. Ik ga daar ook eens een limerick plaatsen, denk ik. En daar ben ik achtergekomen dankzij jouw opmerkingen. Dus blijf gewoon zeggen wat je ervan vindt. Nogmaals, ik leer ervan! En ben meteen met een andere limerick begomnen. Dus dankjewel!
  • Herscho Duds 23.01.22
   Bedankt voor die uitleg Ineke. Je weet ik vind jouw schrijfwerk prima maar ik moest dit vragen. Ik ken nl. die (en andere) website(s) en raak daardoor helemaal in de war. Maar, hoe kan iemand die rijmende haiku’s schrijft nou kritiek geven dat de regels niet worden gevolgd? Hoe dan ook. Misschien moet ik in het vervolg limericks anders beoordelen en alleen een positieve opmerking bij een gevolgd schema geven en enig commentaar daarop achterwege laten wanneer dat niet het geval is.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.