SCHRIJFACTIVITEIT: LIMERICK

Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Mis!!

Publicatie: | Ineke Dijkhuis
Er was eens een man uit Aken
Die wilde een sneeuwbal maken
Hij maakte er twee
En gooide ermee
Maar heeft niemand kunnen raken
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.02.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Inhoudelijk geinig maar je mist een lettergreep in de eerste en laatste zin
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ineke Dijkhuis 08.02.21
    Hoi Louisa, bedankt voor je reactie. Via Google had ik gelezen, hoe je een limerick moest schrijven. Daar stond: De eerste, tweede en vijfde regel tellen acht of negen lettergrepen, de derde en vierde regel tellen vijf of zes lettergrepen.
    Klopt dat niet?
    • Louisa Weijenbergh 09.02.21
      Nu ga ik aan mijzelf twijfelen. Er zit voor mij een melodie in de Limerick, die wel of niet ritmisch klopt. Wellicht is jouw invulling en uitleg ook juist

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.