1 post
 • images/deelname/Limerick.jpg
  Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.
  40 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Mis!!

Publicatie op : 07-02-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Mis!!

224 Hits.
Er was eens een man uit Aken
Die wilde een sneeuwbal maken
Hij maakte er twee
En gooide ermee
Maar heeft niemand kunnen raken
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

09.02.21
Feedback:
In vind het leuk
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.02.21
Feedback:
Inhoudelijk geinig maar je mist een lettergreep in de eerste en laatste zin
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ineke Dijkhuis 08.02.21
  Hoi Louisa, bedankt voor je reactie. Via Google had ik gelezen, hoe je een limerick moest schrijven. Daar stond: De eerste, tweede en vijfde regel tellen acht of negen lettergrepen, de derde en vierde regel tellen vijf of zes lettergrepen.
  Klopt dat niet?
  • Louisa Weijenbergh 09.02.21
   Nu ga ik aan mijzelf twijfelen. Er zit voor mij een melodie in de Limerick, die wel of niet ritmisch klopt. Wellicht is jouw invulling en uitleg ook juist

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Een kerstsprookje
445
Lezen?
De klok heit negen...
350
Lezen?
55 woordenverhaal
En toen was het stil...
340
Lezen?
Zoektocht
311
Lezen?
papier
291
Lezen?