SCHRIJFACTIVITEIT: LIMERICK

Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Afscherming

Publicatie: | Herscho Duds

Een metselaar uit Belgisch Stene

Zijn vrouw was in één keer verdwenen

Dat was wel heel zuur

Want een nieuwe muur

Die was zojuist in huis verschenen

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Qua tekst heel leuk, met een verrassende twist, maar hij loopt niet helemaal lekker. Vandaar 4 sterren van mij. Wel met veel plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 28.07.21
  Dank je. Sorry voor de late reactie. Ik kom oorspronkelijk uit het oosten van het land en daar was het liedje (limerick) over het boertje in Zwolle populair. Mijn limericks volgen dat qua lettergrepen, ritme en metrum (althans dat probeer ik). Volgens mij loopt deze daar wel op.
  • Herscho Duds 29.07.21
   @LouisevanderHee Louise. Dank je dat je de tijd en moeite neemt en me een goede tip stuurt. Dit vind ik nou zo mooi aan deze site, zoals de input van jou, kritisch maar behulpzaam en met een positieve inslag (nou ja, mbt anderen hier en daar wat nukkige uitzonderingen daargelaten :-)
  • Louise van der Hee 29.07.21
   Hi Herscho, heel herkenbaar om de limerick als liedje te zingen. Zelf heb ik er ook een paar ingestuurd, superleuk om te doen, maar het valt niet mee om een hele goede te schrijven. Toch is er een schemaatje dat laat zien waar de beklemtoonde en onbeklemtoonde lettergrepen in principe horen te staan. Nu leg ik dit naast me als ik er een ga schrijven en probeer me daaraan vast te houden. Misschien heb je iets aan deze tip, om nog net iets bij te schaven. Maar al met al vind ik je inzending leuk.
08.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hahaha! Dat is een hele leuke!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.