SCHRIJFACTIVITEIT: LIMERICK

Een limerick is een gedicht van vijf regels met het rijmschema a a b b a. In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam die meestal gekozen wordt vanwege het rijm. Voorts heeft een limerick vaak humoristische of dubbelzinnige inhoud. De laatste regel is de clou.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

532

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
25.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Qua tekst heel leuk, met een verrassende twist, maar hij loopt niet helemaal lekker. Vandaar 4 sterren van mij. Wel met veel plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 28.07.21
  Dank je. Sorry voor de late reactie. Ik kom oorspronkelijk uit het oosten van het land en daar was het liedje (limerick) over het boertje in Zwolle populair. Mijn limericks volgen dat qua lettergrepen, ritme en metrum (althans dat probeer ik). Volgens mij loopt deze daar wel op.
  • Herscho Duds 29.07.21
   @LouisevanderHee Louise. Dank je dat je de tijd en moeite neemt en me een goede tip stuurt. Dit vind ik nou zo mooi aan deze site, zoals de input van jou, kritisch maar behulpzaam en met een positieve inslag (nou ja, mbt anderen hier en daar wat nukkige uitzonderingen daargelaten :-)
  • Louise van der Hee 29.07.21
   Hi Herscho, heel herkenbaar om de limerick als liedje te zingen. Zelf heb ik er ook een paar ingestuurd, superleuk om te doen, maar het valt niet mee om een hele goede te schrijven. Toch is er een schemaatje dat laat zien waar de beklemtoonde en onbeklemtoonde lettergrepen in principe horen te staan. Nu leg ik dit naast me als ik er een ga schrijven en probeer me daaraan vast te houden. Misschien heb je iets aan deze tip, om nog net iets bij te schaven. Maar al met al vind ik je inzending leuk.
08.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Hahaha! Dat is een hele leuke!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.