Liefde op en naast het veld

Schrijfwedstrijd ´Liefde op en naast het veld´

SVM Publishing organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een spannende New Adult schrijfwedstrijd! Het thema is

Liefde op en naast het veld’.

De verhalen dienen een sportthema te hebben, maar breed: B.v. tennis of voetbal, ijshockey, wielrennen, boksen, kunstschaatsen, etc. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel New Adult verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd.

De voorwaarden voor deelname zijn:

 • Deelname is mogelijk van 1 september t/m 31 oktober 2019 (24.00 uur).
 • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen (een account is gratis).
 • De minimale lengte is 1500 woorden (bij voorkeur maximaal 2000 woorden).
 • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
 • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending. Corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
 • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
 • We verwachten een verhaal in het New Adult genre.
 • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
 • Door deelname aan de wedstrijd verleen je SVM Publishing toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren. Bij publicatie zal, zo nodig, tekstcorrectie plaatsvinden.
 • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal SVM Publishing een bundel uitgeven van de beste verhalen.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

SVM Publishing geeft, bij voldoende kwaliteit, twee auteurs van een inzending de gelegenheid tot het schrijven van een volledig manuscript om uit te geven.

Meedoen is nog mogelijk:

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden
Meedoen van:
1 september t/m 31 oktober
2019
Om mee te doen eerst inloggen s.v.p. (registreren is gratis!).

New Adult

Kenmerken:
 • Personages zijn tussen de 18 en 30 jaar oud
 • Een van de hoofdpersonages heeft iets heftigs meegemaakt
 • Erotische momenten spelen een rol in het verhaal

Achter het gordijn

Er is een vrijwel onzichtbaar leger actief in de wereld van onder andere het betaalde voetbal. Een leger van mannen en vrouwen van verschillende etnische achtergronden en verschillende leeftijden, maar er zijn enkele dingen die hen bindt. Eén van die dingen is een diploma van de beveiligingsbranche. Maar ook hier in deze branche is het hebben van een diploma niet zaligmakend, maar dat terzijde. Ze staan aan de toegangspoorten en de hoofdingang van het stadion om kaarten te controleren, om zoveel mogelijk vuurwerk buiten de deur te houden enz. Maar ook, zij zijn gebonden aan regels, rugzakjes van kinderen en überhaupt kinderen onder 12 jaar, die mogen ze niet controleren, dus hoe het nu komt dat er vuurwerk naar binnen komt, nou....het raadsel is minder groot dan gedacht. Ze staan, noodgedwongen, in de onmiddellijke nabijheid van de cameramensen op het veld. Ze staan bij de viplounge en ze staan zelfs bij de kleedkamers. Je ziet ze wel eens bij de spelerstunnel staan op TV. Zo sta ik persoonlijk oog in oog met de roodharige gekrulde jongedame van een bekende vader die in het verleden dagelijks een kijkcijfer kanon bleek te zijn. De dochter zelf doet het niet onverdienstelijk met de helden van de velden. Ze geeft me een vriendelijke lach. Natuurlijk staan beveiligers ook bij de ruimte waar de scheidsrechters verblijven. Ze blijven vaak tot iedereen het pand verlaten heeft.

 

Bij normale wedstrijden wordt er ook al volop op de centen gelet, en toch er zijn duidelijke verschillen. Links wordt er gesmeten met geld, rechts wordt de hand op de knip gehouden. Zo ligt er bij ADO den Haag vaak een lunchpakket voor je klaar, bij FC Utrecht, Vitesse en zelfs FC Den Bosch kun je nog wel eens een keer een broodje scoren maar Feyenoord spant hier de kroon, hier kan niets. Zelfs de koffie in je welverdiende pauze dien je hier zelf te kopen. Een echt tobclub dus. Waar je denkt dat het goed geregeld is, is vaak niets geregeld. Wat echter zeer professioneel is bij Feyenoord is de briefing voorafgaand aan iedere wedstrijd van mensen die een stadionverbod hebben en/of om andere redenen toegang tot het stadion ontzegd dient te worden. Nergens is deze zo grondig aangepakt als in Rotterdam door de plaatselijke politie aldaar of komt het nu omdat er nergens in het land zoveel mensen de toegang ontzegd dient te worden als in Rotterdam, geen idee. Alle beschikbare lof gaat in deze richting de sterke arm van de stad Rotterdam.

 

Rond UEFA-wedstrijden is het circus echt compleet; de controle is scherper, het toezicht completer, de accreditatie duidelijker. Simpel gezegd, toegang wordt verleend aan ieder die voldoet aan de accreditatielijst, de juiste kleur van het bandje en je mag naar binnen, alle andere kleuren hebben geen toegang tot deze zone. Bekende voetballers lopen af en aan, bekende journalisten en niet te vergeten de bobo's. Grote namen lopen zo langs je heen, dit geloven ze thuis nooit, en nog meer van dat kaliber. Zolang ze het juiste bandje kunnen tonen mag iedereen door. Buitenlandse verslaggevers en filmploegen van diverse landen. Het mag wat kosten blijkbaar. De kassa rinkelt onophoudelijk schijnt. Na de wedstrijd is er vaak nog een samenzijn van voetballers en hun vriendinnen en/of vrouwen maar zeker ook van de pitspoezen. Ik weet niet of de benaming hier accuraat is, maar u begrijpt natuurlijk ten volle dat het hier de dames betreft die hun beste beentje voorzetten om een voetballer aan de haak te slaan. Sommigen slagen zelfs daarin.

 

Het bijzondere van de beveiligers is dat je ze vaak niet ziet maar dat ze er wel degelijk zijn, en zij zien jou ook. Dat is één ding wat zeker is. Iedereen en alles wordt in de gaten gehouden. Of het nu via cameratoezicht is of door middel van fysieke aanwezigheid. Soms is hun aanwezigheid overduidelijk, bij concerten, bij evenementen zoals het glazen huis, of grotere evenementen als lowlands en pinkpop. Vaak zelfs zijn het dezelfde mensen, Ook deze markt is verdeeld. Natuurlijk is er nagedacht over het verdienmodel. Op papier betaalt de opdrachtgever het volle pond, de werknemer in kwestie is slechts een oproepkracht met een 0-uren contract. De betaling is zo min mogelijk inclusief alle afdrachten en pensioenopbouw. Hoe heeft het ooit zover kunnen komen? Echt, de meest incapabele mensen vindt je op het binnenhof. Degene die een dergelijke wetgeving heeft goedgekeurd verdient niets anders dan een uiterst miserabele oude dag of meer acuut een nekschot. Alles voor de centen en niets voor de werknemers. Hoe, in godsnaam heeft het ooit zo ver kunnen komen ? Onbegrijpelijk, legale volksverlakkerij. Alles wat niet neerkomt op een fatsoenlijk loon, met de juiste afdrachten en menswaardige afspraken dient direct afgeschaft te worden. Hoe denkt u dat de CEO van de grootste uitzender van het land in de Quote-500 is gekomen, niet omdat het allemaal zo perfect klopt en het belang van de werknemer voorop gesteld is. Tijdelijke contracten, freelance, payroll constructies, hebben allemaal 1 ding gemeen, ze missen het belang van de werknemer, het deugd niet. Afschaffen dus, en wel meteen.

 

Natuurlijk is het niet allemaal kommer en kwel. Hoewel je een auto in 2 jaar compleet wegrijdt kom je op plekken daar waar een gewone sterveling niet 1,2,3 komen zal. Menig fan zou een moord willen doen om in Lochem het intieme concert van de regionale boerenrockband bij te wonen jaarlijks op Hemelvaartsdag of alle hoeken en gaten van de Kuip te kunnen zien. De beveiliger loopt backstage tussen de artiesten door en komt vrijwel overal. Op het ene moment maak je een praatje met een oud schoenenverkoopster uit Almelo en de andere keer sta in de nabijheid van Nederlands bekendste lingeriemodel. Als je haar later tegenkomt bij haar concert in Arnhem en bij het glazen huis in Enschede zie je aan haar dat ze je herkent en geeft ze je een knipoog. De weg is allang vrij naar de zaal boven in het café aan de markt aldaar. Binnen no time heb je haar door de overvolle kroeg geloodst terwijl de meeste gezichten gericht zijn op de voordeur komt zij via de achteringang binnen. Je loopt met de toernooidirecteur mee naar het podium waar tennisballen de hoofdrol hebben. Je bent aanwezig op de BBQ welke gehouden wordt op de middenstip van het Philips stadion waar de zachte G de bovenhand voert. Op het Nederlands filmfestival vindt je pardoes de iPhone van de plaatselijke presentatrice die je daar ongelooflijk dankbaar voor is. Wellicht kom ik nog in de oudejaarsconference voor. Telefoons en portemonnees vindt je vaker, en niet altijd zijn de rechtmatige eigenaars blij met wat je voor hen doet. Jaren geleden was een telefoon blijkbaar meer waard dan vandaag de dag. Indien je goed bent in het vak, zo blijkt al vlug in de praktijk, wordt je ook vaker ingedeeld en dat leidt weer tot de betere plekken bij de festivals. Je mag zelfs een pak op maat aan laten meten bij de leverancier van de pakken. Het is niet alleen je opleiding maar ook de achtergrond van je werk en opleiding; zo heb ik mijn opleiding genoten in de Willem II gevangenis in Tilburg en die is duidelijk van een ander kaliber dan dat je een beveiligingspas krijgt wanneer je het eerste jaar van de HBO opleiding integrale veiligheid in Utrecht hebt gevolgd. Theorie versus theorie en praktijk.

 

Je bent erbij wanneer er een gloednieuw gebouw geopend wordt door Nederlands meest gracieuze prinses welke luistert naar wat muziek aan het IJ. Zo sta je backstage bij de artiesten en maak je een praatje van maar liefst 45 minuten met een klein van stuk zijnde artiest uit de USA die zojuist op het podium ongelooflijk tekeer is gegaan met zijn hail hail rock-'n-roll. Onder het motto, dat geloven ze thuis nooit maar weer. Je voelt inmiddels aan je water wie er deugt en wie vooral niet, dat heb je in enkele seconden bepaalt. Hier ligt een mix van opleiding, werkervaring en gewoon opletten aan ten grondslag. Een groep Oost-Europese fans bij de rockband uit het Verenigd Koninkrijk waarvan de voorman onlangs is overleden in AFAS live ? Ik dacht van niet, die zijn gewoon op rooftocht hier, maar een vermoeden is anders dan iemand op heterdaad betrappen, al gebeurt dat meer dan alleen maar incidenteel gelukkig ook.

 

Zo is er de oude entree van de Kuip – tegenover de treinen – met daarboven een zaal waar voetballers van weleer geëerd worden met naam en bijvoorbeeld een borstbeeld. De zaal heeft een glazen wand en ook erg lange gordijnen. En juist als je denkt dat niemand je ziet terwijl je je ongegeneerd aan de borsten van de blonde dame te goed wilt doen, heeft de beveiliger je al in de gaten. Een ontblote borst hangt uit haar jurk, versierd met een gouden piercing. Je ziet hoe zijn lippen haar tepel omvatten, wat haar een lach op het gezicht tovert. Opnames worden er niet gemaakt, al zouden ze goud waard zijn geweest. Ook in dit specifieke geval. Je staat daar waar zij je meest waarschijnlijk niet zien staan. Het is koud en donker op de avond van de wedstrijd in de Kuip en het is duidelijk ook winter in Hamburg waar liefde is. Sylvie ging toen zelfs nog niet eens haar eigen weg. Wellicht had ze hem veel eerder de deur gewezen.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 82
(Gemiddelde waardering 2 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Op Schrijverspunt zijn ook veel andere schrijfmogelijkheden te vinden!

Op Schrijverspunt zijn ook veel andere schrijfmogelijkheden te vinden!