Liefde op en naast het veld

Schrijfwedstrijd ´Liefde op en naast het veld´

SVM Publishing organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een spannende New Adult schrijfwedstrijd! Het thema is

Liefde op en naast het veld’.

De verhalen dienen een sportthema te hebben, maar breed: B.v. tennis of voetbal, ijshockey, wielrennen, boksen, kunstschaatsen, etc. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel New Adult verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd.

De voorwaarden voor deelname zijn:

 • Deelname is mogelijk van 1 september t/m 31 oktober 2019 (24.00 uur).
 • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen (een account is gratis).
 • De minimale lengte is 1500 woorden (bij voorkeur maximaal 2000 woorden).
 • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
 • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending. Corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
 • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
 • We verwachten een verhaal in het New Adult genre.
 • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
 • Door deelname aan de wedstrijd verleen je SVM Publishing toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren. Bij publicatie zal, zo nodig, tekstcorrectie plaatsvinden.
 • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal SVM Publishing een bundel uitgeven van de beste verhalen.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

SVM Publishing geeft, bij voldoende kwaliteit, twee auteurs van een inzending de gelegenheid tot het schrijven van een volledig manuscript om uit te geven.

Meedoen is nog mogelijk:

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden
Meedoen van:
1 september t/m 31 oktober
2019
Om mee te doen eerst inloggen s.v.p. (registreren is gratis!).

New Adult

Kenmerken:
 • Personages zijn tussen de 18 en 30 jaar oud
 • Een van de hoofdpersonages heeft iets heftigs meegemaakt
 • Erotische momenten spelen een rol in het verhaal

Met open ogen

Het is op de kop af tien jaar geleden. Maar ik zie zijn pafferige gezicht nog voor me alsof het gisteren is gebeurd. Na al die jaren hoef ik mijn ogen maar te sluiten om zijn zweterige handen weer te voelen die mijn polsen stevig vasthouden en ruik ik opnieuw de smerige mengeling van sterke drank en sigaretten die als een hardnekkige parasiet rond zijn schuddende lijf hangt. Godzijdank had de alcohol een verlammende werking gehad en was hij er niet in geslaagd om bij me binnen te dringen.

Wat niemand weet is dat híj de reden is waarom ik zo fanatiek ben gaan zwemmen. Alleen in het water kan ik het smerige gevoel van me afschudden dat me nu al zoveel jaren achtervolgt. Ik heb mezelf altijd wijsgemaakt dat met elke medaille die ik win, de afstand tot het verleden een stukje groter wordt. Alsof ik met elke overwinning op mijn collega-zwemmers, in de eerste plaats mezelf overwin, mijn angst om iemand in mijn hart toe te laten.

Met een diepe zucht liet ik me op de bank ploffen, die uit protest een angstaanjagend gekraak liet horen. Wie probeerde ik nu eigenlijk voor de gek te houden? vroeg ik me hardop af.
Ik keek naar de vitrinekast die ik van mijn ouders had gekregen toen ik mijn eerste wedstrijd - een simpele 50 meter vrije slag - glansrijk had gewonnen. Ze waren uitzinnig van vreugde geweest, alsof ik mijn eerste stapje had gezet. Ik had hen uiteraard niets over mijn werkelijke motivatie verteld.
En nu, vele medailles en trofeeën later, zit ik hier in mijn kleine appartementje waarin nog nooit een man voet heeft gezet, mijmerde ik somber. De loodgieter niet meegerekend - ik had natuurlijk ook niet moeten proberen om al mijn medailles door de wc te spoelen.

Ergens in de verte hoorde ik de klok zes uur slaan. Over een uur zou de training beginnen en hoewel ik om de verkeerde redenen met zwemmen was begonnen, kon ik inmiddels ook niet meer zonder. Dus dwong ik mezelf om op te staan en iets te eten te maken. Het sombere keukentje met zijn groenbruine tegeltjes en dito bruine vloer weerspiegelde perfect mijn gemoedstoestand. Ik wist dat met een likje verf hier en een paar leuke spots daar, de boel al een stuk zou opknappen, maar ik kon me er gewoonweg niet toe zetten. Je hebt een man nodig, hoorde ik mijn hartsvriendin Suzie - voor de zoveelste keer - in gedachten al zeggen.

We zijn al vriendinnen sinds de lagere school en hoewel we op veel vlakken absoluut elkaars tegenpolen zijn, zou ik me geen betere vriendin kunnen wensen. Ik had me, tot mijn eigen verbazing, zelfs door Suzie laten overhalen om een profiel aan te maken op een datingsite. Suzie zelf was al vier jaar getrouwd en de trotse moeder van een prachtig dochtertje, maar ze was er zo in opgegaan dat ik haar ervan verdacht een tikkeltje jaloers te zijn op mijn status als vrijgezel. Niet dat er iets is om jaloers op te zijn, want er is duidelijk niets spannends aan mijn leven, dacht ik er spottend achteraan. Ja goed, ik heb een paar internetdates gehad, maar die waren nu niet bepaald om over naar huis te schrijven. Laat staan om mee naar huis te nemen.

Huiverend dacht ik terug aan de eerste keer dat ik me ertoe had laten verleiden om iets af te spreken. De man in kwestie zat al op het terras waar we hadden afgesproken. Hij had me niet zien aankomen en toen ik nog maar een paar passen van zijn tafeltje verwijderd was, zag ik tot mijn afgrijzen hoe hij zijn vinger in zijn neus stak en vervolgens iets aan zijn broek afveegde. Op datzelfde ogenblik kreeg hij mij in de gaten en stak hij me zijn hand toe. Ik had vol ongeloof naar zijn uitgestoken hand gekeken, gemompeld dat ik iets vergeten was en me zo snel mogelijk uit de voeten gemaakt.

Het had daarna maanden geduurd voor ik zelfs nog maar had overwogen om nog eens met een onbekende man op date te gaan. Uiteindelijk was ik gezwicht voor de vleiende berichtjes van een jonge makelaar. De ontmoeting was vlot van start gegaan: hij zag er leuk uit, had galant mijn stoel voor me aangeschoven, maar daarna begon het. 'Vlot' leek de rode draad voor de hele date te zijn: niet enkel zijn berichtjes en de kennismaking waren vlot, maar hij had me ook uitermate vlot 'schatje' en 'liefje' genoemd. Om nog maar te zwijgen over hoe vlot hij zijn hand op mijn bovenbeen had gelegd. Ik had mijn glas nog niet eens half op gehad. Daarop had ik al 'vlot' besloten geen tweede glas meer te bestellen, grinnikte ik in mezelf bij de herinnering. Daarna was ik er helemaal klaar mee geweest. Dat hele dategebeuren was duidelijk niet aan mij besteed.

Suzie had hemel en aarde bewogen om me daarna nog één keer zo gek te krijgen om op date te gaan. Ditmaal met iemand die ze kende via kennissen. Nadat Suzie me op een enorme ijscoupe had getrakteerd, had ik uiteindelijk ingestemd. De dag erna kreeg ik al een berichtje van de man in kwestie - Rick heette hij. Hij stelde voor om een wandeling te gaan maken in het stadspark. Het had me aangenaam verrast; ik had me al neergelegd bij de zoveelste standaardontmoeting in een café.

Het was - tot mijn grote opluchting - een leuke middag geworden. Rick was niet alleen aantrekkelijk om te zien, maar ook prettig gezelschap. We waren er bovendien al snel achtergekomen dat we dezelfde sport beoefenen en hadden dus genoeg gespreksstof. Sterker nog: ik voelde een lichte teleurstelling toen hij zich na twee uren, die voorbij gevlogen waren, verontschuldigde dat hij weg moest. Vertwijfeld had ik me afgevraagd of hij niet dezelfde klik had gevoeld die ik zo duidelijk had ervaren.

Ik had me echter geen zorgen hoeven maken want diezelfde avond stuurde hij me al een berichtje dat hij had genoten van onze wandeling en dat hij me graag nog eens wilde zien. Mijn hart had een sprongetje gemaakt en met trillende vingers had ik hem geantwoord dat ik dat heel leuk zou vinden.
's Nachts droomde ik over onze ontmoeting in het park en voelde ik hoe Rick voorzichtig mijn hand vastpakte en onze vingers zich als vanzelf in elkaar strengelden. Er was een tinteling door me heen gegaan toen hij me vervolgens naar zich toe trok. Tot mijn grote teleurstelling werd ik op dat moment wakker door de kat van de buren die oorverdovend onder mijn open raam zat te miauwen.

Twee dagen later zaten we met een grote bak popcorn op schoot naar een film te kijken. Ik heb nauwelijks de helft van het verhaal meegekregen, zo bewust was ik me van zijn aanwezigheid. Hij had een donkerblauwe jeans aan met een vaalgroen strak T-shirt daarboven waardoor hij er heel jongensachtig uitzag. Zijn haar zat heerlijk nonchalant en ik moest me bedwingen om mijn hand er niet liefdevol doorheen te halen. Het was een zalige avond geweest die veel te snel voorbij was gegaan. Bij het afscheid boog Rick zijn gezicht behoedzaam naar het mijne. Ik voelde vlinders in mijn buik en wilde niets liever dan zijn lippen op de mijne voelen en verlangde naar zijn sterke armen om me heen. Maar toen ik mijn ogen sloot, gebeurde het. In een flits zag ik mijn aanrander weer voor me en raakte ik in paniek. 'Sorry, ik kan het niet,' had ik met trillende stem uitgebracht en ik was weggerend. Uit schaamte had ik zijn berichtjes die ik nog dagenlang daarna ontvangen had, niet durven beantwoorden, hoezeer ik hem ook miste.

Ik duwde de herinnering aan Rick weg en dwong mezelf mijn inmiddels opgewarmde restje spaghetti van gisteren op te eten. Daarna griste ik mijn sporttas uit de hal en sprong op de fiets. Ik vermoedde dat er niet veel teamleden op de training zouden zijn nu het midden juli was en er veel stadsgenoten op vakantie waren.
Ik zette een stevige sprint in om nog op tijd te komen. Twee minuten voor aanvang van de training kwam ik bezweet en met een rood hoofd van de inspanning, de kleedkamer binnenrennen. Zoals ik al gedacht had, was het er uitgestorven. Ik zag enkel de sporttassen van de tweeling staan.
Snel kleedde ik me om en haastte ik me naar het zwembad.

Er stond een onbekende trainer met zijn rug naar me toe de tweeling aanwijzingen te geven. Dat is waar ook, dacht ik, er zou iemand voor onze vaste trainer invallen tijdens de vakantieperiode. Net op dat moment draaide de invaller zich naar me om. Mijn adem stokte in mijn keel en heel even dacht ik dat ik zou flauwvallen. Het was Rick.
Hij keek me aan en even meende ik een blijk van herkenning in zijn ogen te bespeuren. Maar hij liet niets merken en verzocht me met de opwarmingsoefeningen te beginnen.
De rest van de training verliep in een waas. Ik kon me slecht concentreren en voelde me stuntelig als een beginneling. Het verbaasde me dan ook niet toen hij me aan het einde van de training vroeg of hij me nog even kon spreken.

Met trillende benen liep ik naar de kleedkamer. De tweeling was zoals altijd dubbel zo snel klaar. Ik trok mijn badpak uit en terwijl ik de haperende rits van mijn sporttas probeerde open te krijgen, waren ze al vertrokken. Achter me hoorde ik de deur opengaan. 'Hier, neem mijn handdoek maar,' bood Rick vriendelijk aan en trok de handdoek die hij rond zijn nek had hangen, los. In twee stappen was hij bij me en sloeg de handdoek voorzichtig rond mijn bibberende lijf. Ik voelde zijn warme lichaam vlak bij het mijne en hief mijn gezicht naar hem op. Zijn smaragdgroene ogen keken me onderzoekend aan en ik was me bewust van elke druppel water die van mijn naakte lichaam gleed. Zijn ogen hielden mijn blik vast en voorzichtig streelde hij met de rug van zijn hand langs mijn gezicht. Toen hij het wederzijdse verlangen in mijn ogen las, boog hij langzaam zijn hoofd en kuste me teder in mijn nek. Hij daalde af naar mijn hals en keek me opnieuw aan. Er ontsnapte een zachte kreun van genot aan mijn lippen en alsof het zo afgesproken was, nam hij daarop behoedzaam een voor een mijn harde tepels in zijn mond. Elke vezel in mijn lichaam reageerde op zijn aanrakingen en ik verlangde met hart en ziel naar deze man, wilde één met hem worden. Ik woelde met mijn vingers door zijn haar en nam zijn gezicht in mijn handen. Met open ogen beantwoordde ik ditmaal wel zijn kus.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 76
(Gemiddelde waardering 3.7 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Alle gepubliceerde inzendingen

Nieuwtjes

Uitslag Schrijfwedstrijd 'Onder de boom'

Schrijverspunt organiseerde een schrijfwedstrijd met als thema ‘Onder de boom’. Het aantal inzendingen was weer overweldigend. Meer dan 250 leuke, originele, ontroerende en onthutsende verhalen…

Bundel 'Onder de boom' nu te koop

De bundel 'Onder de boom' is nu te koop in de boekenwinkel van Schrijverspunt. Vanaf 1-10-2019 is de bundel te koop in elke boekenwinkel in België en Nederland. Bestel je de bundel, in de…