Liefde op en naast het veld

Schrijfwedstrijd ´Liefde op en naast het veld´

SVM Publishing organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een spannende New Adult schrijfwedstrijd! Het thema is

Liefde op en naast het veld’.

De verhalen dienen een sportthema te hebben, maar breed: B.v. tennis of voetbal, ijshockey, wielrennen, boksen, kunstschaatsen, etc. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel New Adult verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd.

De voorwaarden voor deelname zijn:

 • Deelname is mogelijk van 1 september t/m 31 oktober 2019 (24.00 uur).
 • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen (een account is gratis).
 • De minimale lengte is 1500 woorden (bij voorkeur maximaal 2000 woorden).
 • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
 • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending. Corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
 • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
 • We verwachten een verhaal in het New Adult genre.
 • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
 • Door deelname aan de wedstrijd verleen je SVM Publishing toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren. Bij publicatie zal, zo nodig, tekstcorrectie plaatsvinden.
 • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal SVM Publishing een bundel uitgeven van de beste verhalen.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

SVM Publishing geeft, bij voldoende kwaliteit, twee auteurs van een inzending de gelegenheid tot het schrijven van een volledig manuscript om uit te geven.

Meedoen is nog mogelijk:

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden
Meedoen van:
1 september t/m 31 oktober
2019
Om mee te doen eerst inloggen s.v.p. (registreren is gratis!).

New Adult

Kenmerken:
 • Personages zijn tussen de 18 en 30 jaar oud
 • Een van de hoofdpersonages heeft iets heftigs meegemaakt
 • Erotische momenten spelen een rol in het verhaal

Een pijl in zwarte inkt

De pijl vloog met een noodgang richting het doel. Mis. Snel herlaadde ik mijn boog en concentreerde me op de kleine gele stip in de verte. Ik ademde in door mijn neus en uit door mijn mond. Op het moment dat alle adem uit mijn longen was verdwenen lieten mijn vingers de pijl los. 

‘Shit.’ Fluisterde ik binnensmonds. Ik keek naar de pijl die, net zoals bij de eerste paar pogingen, zielig in de buitenste ring was geland. De boog voelde zwaar in mijn hand. Ik was er niet bij vandaag en dat irriteerde me mateloos. Een sterke hand op mijn schouder schudde me los uit mijn gedachten. 

‘Volgens mij is het niet echt jouw dag, of wel jongen?’ 

Het was meneer Harrison, onze trainer. Ik zuchtte en staarde naar het doel. 

‘Nee meneer, ik denk inderdaad dat u gelijk hebt.’ 

Hij grinnikte en sloeg goedbedoeld een paar keer op mijn rug. 

‘Rustig aan Caleb. Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Je bent mijn beste mannelijke schutter maar zorg ervoor dat je je zaken op een rijtje hebt voor het WK.’ 

Nog steeds vooruit starend knikte ik. Terwijl ik wachtte totdat we allemaal onze pijlen mochten halen hoorde ik geklap aan de kant van de vrouwen. Mijn ogen gleden over alle hoofden maar ik bleef hangen bij degene met een lange, rossige paardenstaart. Het was voor Crysta. 3 pijlen achter elkaar in de roos. Ze was de nieuwste speler in ons team maar trainde boogschieten al langer op hoog niveau. Ik had haar nog niet veel gesproken en de keren dát we hadden gesproken waren kort en gingen vaak nergens over. Ons eerste gesprek zal ik daarentegen nooit vergeten. 

We waren als eerste aanwezig op een regenachtige trainingsdag en zaten als enige in de kantine. Ik was zo blij toen ze een gesprek begon want het was anders heel ongemakkelijk geworden. Ze had opgemerkt dat ik heterochromie heb. Mijn linkeroog is bruin en mijn rechter is blauw. Ik ben er vaak mee gepest toen ik jong was, want ja, als je anders bent dan anderen dan hoor je er niet bij toch? Hoevaak heb ik wel niet gewenst om twee dezelfde gekleurde ogen. Gek genoeg was Crysta er door gefascineerd. Ze bleef er maar vragen over stellen en door al dat oogcontact kreeg ik het warmer en warmer. Zelf vond ik dat zij veel mooiere ogen had. Ze waren lichtblauw zoals de lucht maar de rand om haar iris was zo donker als de diepe oceaan. Natuurlijk vertelde ik dit haar niet. Ik zou wel gek zijn.
 

De fluit ging en ik liep naar het doel om mijn beschamend slecht geschoten pijlen weer op te halen. Ik verloor mezelf weer in mijn gedachtes.

Het schijnt dat ze 3 jaar geleden haar vriend in een tragisch ongeval was verloren. Hij deed aan BMX maar tijdens een training ging er iets behoorlijk fout. Het verhaal had veel aandacht van de media gekregen maar ik had er toen niet veel interesse voor. Bij extreme sporten kan je verwachten dat er vaak gewonden vallen. Het enige wat ik had gelezen was dat hij slecht neer was gekomen na een val en volgens mij ter plekke was overleden aan een gebroken nek. Totdat Crysta 4 maanden geleden bij ons team was gekomen had ik nooit geweten dat ze de vriendin van die jongen was geweest. Ik had met haar te doen.

Uitgezonderd van de aantal keren trainen per week zag ik Crysta nooit, ik had ook geen idee wat ze hiernaast nog meer deed. Zelf studeerde ik voor mijn Master Sport- en bewegingsonderwijs. Deze studie in combinatie met veel training zorgde voor een aardig gevulde week. 

We schoten nog ongeveer 15 pijlen voordat de laatste fluit ging. Training was afgelopen.

Er zaten 3 dagen tussen afgelopen en aankomende trainingsdag. Ik lag op bed, starend naar het plafond. Ik woonde op mezelf en in principe vond ik dat heerlijk, maar soms miste ik die warmte van een andere persoon om me heen. Mijn gedachten dreven af naar Crysta. Haar prachtige rode haren, haar mooie blauwe ogen en ja, ik ga er niet om liegen, haar heerlijke lichaam. Warmte verspreidde zich over mijn huid. Het was donker buiten en de frisse winterwind streelde mijn blote armen. De combinatie van de koude wind op mijn warme huid veroorzaakte kippenvel. Crysta. Ik had in mijn leven een aantal relaties gehad maar nooit echt serieus. Ik vroeg me af hoe zij nu tegenover het relatiegedoe stond. Waarschijnlijk dacht ze daar helemaal niet aan. Ik kon het haar niet kwalijk nemen. Mijn hele lichaam kriebelde bij de gedachte aan haar. Crysta. Met geen enkele kracht zou ik haar meer uit mijn gedachten kunnen krijgen.

Na een rustige avond ging ik naar bed. Ik liet mijn gedachte de vrije loop en voelde dat ik opgewonden werd. Haar naakte lichaam onder mij zou zo heerlijk zijn. Ik zou tussen haar benen willen verdwijnen terwijl ik haar hoorde genieten van alle aanrakingen. Haar lichaam zou verkrampen onder die van mij en ze kreunde met genot. Mijn god, ik zou haar elke dag zo heerlijk verwennen. Crysta.

‘Wat? Dat meen je niet!’ Geïrriteerd liep ik naar de bar van de kantine. Het was weer trainingsdag maar blijkbaar heeft niemand de moeite genomen mij persoonlijk een berichtje te sturen. Ik keek ook niet elk moment van de dag op onze clubwebsite of de training doorging. De barman keek me aan terwijl hij de glazen poleerde. 

‘Ik denk niet dat je de enige bent die geen bericht heeft ontvangen jongen.’ 

De deur kraakte en ik draaide me om. Mijn hart sloeg een slag over. Crysta. Ze keek om zich heen en onze blikken kruisten elkaar. Vuur. Zo voelde mijn lichaam. Ze liep op me af met verwarring op haar gezicht. 

‘Hey Caleb, waar is de rest van het team?’

Ik slikte en haalde mijn schouders op terwijl ik naar het briefje op de deur wees. 

‘Blijkbaar heeft er op de website gestaan dat de training van vandaag niet doorgaat vanwege een “spoedreservering”.' Zei ik terwijl ik de aanhalingstekens maakte. 

Crysta schudde lachend haar hoofd. Haar lach was ook al zo mooi. Oh god… Volgens mij werd ik verliefd.

‘En wat houdt een “spoedreservering” in?’ Terwijl ze mijn aanhalingstekens na deed.

Ik haalde mijn schouders onverschillig op.

‘Werkelijk geen idee. Maar als resultaat van deze slechte communicatie staan wij hier nu met z’n tweeën in een bijna lege kantine.’

Ze bleef even stil en keek me aan. Ik kon niet goed uitmaken wat die blik betekende maar zoals altijd gaf het de rillingen over mijn hele lichaam. Toen glimlachte ze.

‘Ik heb een idee, en je hebt geen optie om nee te zeggen.’

Ik zei niks en bleef haar aankijken, wachtend totdat ze zou zeggen wat er in haar hoofd om ging.

‘Waarom zouden we nu weer naar huis gaan? Zonde van de reis hier naartoe, toch?’

Nieuwsgierig naar de rest van haar voorstel knikte ik.

‘Het is nog redelijk vroeg maar waarom gaan we niet samen uit eten? We zijn de beste schutters van het team, we zouden elkaar beter moeten leren kennen als we samen naar het WK gaan vindt ik. Een chic restaurant hoeft niet, we zitten in onze sportkleding. Wat dacht je van dat gezellige tentje hier om de hoek?’

Dit had ik niet aan zien komen. Ik dacht juist dat Crysta heel stil en afstandelijk was door haar verleden maar het blijkt dat ik er helemaal naast zat. Ongeduldig maar ook hoopvol keek ze me aan. Bedenkelijk keek ik voor me uit. Ik wilde niet te enthousiast overkomen.

‘En?’

Een glimlach verscheen op mijn gezicht. 

‘Let’s do it.’

Ze sprong van de barkruk af en samen liepen we de straat op richting het “gezellige tentje om de hoek” ook al had ik geen idee welke ze bedoelde want behalve voor training was ik niet veel in dit gebied te vinden. 

Nog geen kwartier later zaten we al aan een tafeltje in het restaurant. Het was inderdaad een gezellig plekje. Er hingen lampjes aan de ramen, de tafeltjes waren gedekt met een geruit tafellaken en er stond een klein nep kaarsje tussen ons in. Zo vrolijk en enthousiast als dat ze net was, zo stil en teruggetrokken dat ze nu is. Ze was helemaal omgedraaid. Kwam dat door mij? Ik wist dat ik geen kletser was maar ze leek net zo gelukkig. De ongemakkelijkheid groeide en ik haatte mezelf om het feit dat ik absoluut niks kon bedenken om over te praten. 

Terwijl ze, starend naar buiten, in haar gedachten op leek te gaan nam ik de kans haar in me op te nemen. Zelfs in haar sport uniform zag ze er geweldig uit. Het V-hals topje gaf net genoeg inkijk om de vormen van haar prachtige borsten te zien. Ik voelde hoe het strakker in het kruisgedeelte van mijn broek werd. Ze had veel te veel invloed op me. Lang durfde ik er niet naar te kijken, bang om betrapt te worden. Ik keek op. Te laat. Ze had gezien dat ik naar haar decolleté had zitten kijken. Gek genoeg zei ze er niks van en schoof ze alleen wat heen en weer op haar stoel. 

Ik was dankbaar toen het eten werd gebracht.

We hebben er de hele avond gezeten en uiteindelijk hele gesprekken gevoerd, de een dieper dan de ander. Ik ben er zelfs achter gekomen dat haar relatie met de BMX jongen helemaal niet zo rooskleurig was. Ze werd geslagen en vernederd. Bang om hem te verlaten bleef ze in de relatie. Je kon zijn ongeluk bijna als een vrijlating zien, hoe dramatisch dat ook klonk. Zelf was ik er behoorlijk van geschrokken maar ze leek er zo sterk onder.

Na het eten bleven we nog even kletsen achter het restaurant. Het was maandag dus er was geen kip in de omgeving te vinden. Ik kon er niks aan doen maar haar lichaamstaal kwam zo erg op mij over alsof ze aan het flirten was. Dat kon toch niet? Ik voelde me schuldig als ik erover nadacht. Hoe kon ik zo verlangen naar iemand die zoveel had meegemaakt. Crysta staarde naar mijn lippen. Nee. Ik was niet gek. Voorzichtig zette ik een stap dichterbij en ze keek me aan. Het gesprek viel stil.

Ik duwde haar voorzichtig tegen de muur terwijl ik mijn hand achter haar hoofd hield als bescherming. Onze monden waren nog geen centimeter van elkaar verwijderd. We ademden diep en keken elkaar aan. Ze begon iets meer naar me toe te leunen en haar been streelde lichtjes langs mijn mannelijkheid. Ik werd gek. Ik duwde mijn lichaam dichter naar die van haar en ik voelde hoe haar lippen de van mij raakte. Ik kon haar alle liefde geven die ze al die tijd heeft gemist. Alle aanrakingen die haar zouden laten trillen en lieve woorden die haar hart zouden raken. Crysta trok aan mijn T-shirt, hopend dat ik nog dichterbij zou komen als dat al mogelijk was. Ze streelde mijn borst en kriebelde mijn buik . De rilling trok verder door naar onder en merkte  ineens hoe hard ik was geworden. Ik hoopte dat Crysta het ook zou merken. Toen voelde ik  hoe haar hand zich verplaatste van mijn riem richting mijn kruis en hoe ze me daar zachtjes streelde. Ze wist wat ik wilde, waar mijn fantasieën over gingen. Mijn ogen rolde zowat terug in hun kassen van genot. Ik raakte alles aan. Mijn handen gingen van haar zachte haar, naar haar gezicht, haar nek, rug en heupen. Daar stopte ik. Ik durfde niet verder te gaan. Crysta hijgde zachtjes en pakte mijn handen vast. Langzaam schoof ze er een naar haar borst en de andere naar haar billen. Ik wilde haar zo graag. Ik kuste haar nog een keer en mijn lippen gingen op avontuur uit. 

Op deze manier verkende ik haar hele lichaam.

Met alles wat ik in me had hoopte ik dat dit geen droom zou zijn.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 58
(Gemiddelde waardering 2 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Op Schrijverspunt zijn ook veel andere schrijfmogelijkheden te vinden!

Op Schrijverspunt zijn ook veel andere schrijfmogelijkheden te vinden!