Liefde op en naast het veld

Schrijfwedstrijd ´Liefde op en naast het veld´

SVM Publishing organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een spannende New Adult schrijfwedstrijd! Het thema is

Liefde op en naast het veld’.

De verhalen dienen een sportthema te hebben, maar breed: B.v. tennis of voetbal, ijshockey, wielrennen, boksen, kunstschaatsen, etc. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel New Adult verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd.

De voorwaarden voor deelname zijn:

 • Deelname is mogelijk van 1 september t/m 31 oktober 2019 (24.00 uur).
 • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen (een account is gratis).
 • De minimale lengte is 1500 woorden (bij voorkeur maximaal 2000 woorden).
 • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
 • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending. Corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
 • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
 • We verwachten een verhaal in het New Adult genre.
 • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
 • Door deelname aan de wedstrijd verleen je SVM Publishing toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren. Bij publicatie zal, zo nodig, tekstcorrectie plaatsvinden.
 • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal SVM Publishing een bundel uitgeven van de beste verhalen.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

SVM Publishing geeft, bij voldoende kwaliteit, twee auteurs van een inzending de gelegenheid tot het schrijven van een volledig manuscript om uit te geven.

Meedoen is nog mogelijk:

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden
Meedoen van:
1 september t/m 31 oktober
2019
Om mee te doen eerst inloggen s.v.p. (registreren is gratis!).

New Adult

Kenmerken:
 • Personages zijn tussen de 18 en 30 jaar oud
 • Een van de hoofdpersonages heeft iets heftigs meegemaakt
 • Erotische momenten spelen een rol in het verhaal

Dubbelspel

Nina

Onderuitgezakt in de bestuurdersstoel houdt ze haar ogen strak gericht op de uitrit van de parkeerplaats. Hij zal nu bijna vertrekken van het tennispark. Inmiddels kent ze zijn werkschema uit haar hoofd. Ze voelt de spanning in haar lijf met de seconden toenemen. Als iemand haar een half jaar geleden had gezegd dat ze dagelijks op de uitkijk zou gaan staan bij zijn werk, had ze diegene voor gek verklaard. Toch zit ze hier nu te wachten op haar grote liefde. Tenminste dat dacht ze nog tot een week geleden. Door het ene berichtje van Marlies is ze hevig gaan twijfelen. Een steek van jaloezie en onzekerheid was door haar hart gegaan. Hij hoort immers bij haar. Niet eerder is dit gevoel zo sterk in haar opgekomen als nu. Zijn liefde voor haar is toch gemeend? ‘Maak je geen zorgen, wat ik met jou deel is exclusief ’ zei hij na hun eerste avond samen. Ze krijgt het er nog warm van als ze eraan denkt hoe hij haar aanraakte. Bij het oefenen van haar servicetechniek stond hij dicht achter haar . ‘Focus!’ sprak hij haar steng toe. Alsof ze zich überhaupt nog kon concentreren met zijn prachtige lijf tegen haar aan. Met zijn adem in haar nek en zijn handen over die van haar geklemd bestond er niemand meer op de wereld behalve Bas.

Na de eerste privéles had hij haar een drankje aangeboden in het clubhuis. Ze raakten aan de bar niet uitgepraat. Toen hij haar vroeg met hem mee naar huis te gaan zei ze onmiddellijk ja. Ze kon zich nog goed herinneren hoe ze hem achterna reed in haar nieuwe Kia Picanto. De zenuwen gierden door haar lijf en haar hart bonkte in haar keel. Ze leek wel weer een onzekere puber zoals ze zich zorgen maakte om haar bezwete lichaam. Tijdens het rijden had ze nog snel een deodorant uit haar sporttas gevist. Op het moment dat er één auto tussen hun in reed, fatsoeneerde ze haar make-up in de binnenspiegel. Eenmaal bij zijn huis aangekomen pakte hij haar hand vast en liepen ze samen de trap op naar zijn voordeur. Nadat hij haar was voorgegaan in de hal, draaide hij zich om en kwam hij vlak voor haar staan. Achter haar rug duwde hij de deur dicht en voor ze het wist kuste hij haar in haar nek en trok hij het elastiekje uit haar paardenstaart. Hij woelde door haar donkere krullen. ‘ Ik kan mij niet langer inhouden’ was zijn enige commentaar geweest. Vanaf de eerste kus was er voor haar geen weg meer terug en geniet ze van elke keer vrijen, vlug of lang, dat maakt niet uit.

Het appje van Marlies echoot nog steeds na in haar hoofd. Een nieuwe rilling bezorgt haar kippenvel. Hoezo kon Marlies zoveel lol met Bas hebben gehad ? Haar Bas wel te verstaan, maar dat heeft ze haar trainingsmaatje nog niet kunnen vertellen. Halverwege het seizoen was Marlies uitgevallen door een blessure. Voorlopig wil Bas hun relatie nog stil houden op de club, om te voorkomen dat hij bij het bestuur onder vuur komt te liggen. Zeker nu het afwachten is of het bestuur het komende jaar verder gaat met de tennisschool waarvoor hij werkt. Een relatie met een lesklant zal misschien niet in zijn voordeel werken en hij wil haar graag voor hem alleen. Dat wil zij andersom ook, zo moet het blijven.

Bas

Hij mag werkelijk van geluk spreken met het leukste baantje op het mooiste park in de regio. Prachtig onderhouden gravelbanen omringd door een keurig aangelegde tuin en hoge bomen als afscheiding met de woonwijk. Met zo’n dertig uur per week kan hij prima rondkomen van zijn salaris van de tennisschool. Nee, hij heeft niets te klagen. In het zomerseizoen is het helemaal genieten van alle mooie dames tijdens zijn lessen. De tenues worden steeds uitdagender. Hij krijgt het allemaal in zijn schoot geworpen. Vooral de strakkere legging is zijn favoriet geworden. Uitzicht op geweldige bilpartijen, vooral die van Nina bezorgen hem een extatisch gevoel tijdens zijn lessen. Mijn god, hij krijgt het er nog warm van als hij aan haar heerlijke rondingen denkt. Jammer dat ze zo’n serieus type is. Aan de bar raakten ze niet uitgepraat. Hij vond het oprecht erg te horen hoe haar jongere broertje op negentien jarige leeftijd was overleden, na een langdurig ziekbed. Ze had hem het hele verhaal verteld, vanaf de diagnose Hodgkin, de chemokuren tot aan zijn sterfbed. Nina kon zijn lessen goed gebruiken om zich even flink af te kunnen reageren. Ook buiten de baan, in zijn bed, was zij na die eerste avond niet meer te stoppen. ‘Je speelt een flinke vijf setter’ had hij voor de grap tegen haar gezegd. Haar diepere gevoelens voor hem maakt het wel steeds lastiger. Hij moet aardig zijn best doen om haar af te remmen hun relatie niet met anderen te delen. Stel je voor zeg, dat de hele club het weet, dan kan hij het wel vergeten bij de andere vrouwen. Zo gaat zijn leven goed, zo mag het voorlopig blijven.

Marlies

De reactie van Nina komt vreemd op haar over. Hoezo moeten zij ineens gaan praten over Bas? Het laatste waar ze zin in heeft is gedoe. Zou Nina soms jaloers zijn op haar? Het was haar niet eerder opgevallen dat Nina op dat vlak interesse zou hebben in Bas. Nina stoort zich mateloos aan zijn zelfverzekerde houding. Met zijn gespierde armen, halflange haar en stoppelbaardje is hij veel meer haar type. Bas is het soort jongen bij wie ze zich één avondje had kunnen laten gaan. Hij had haar niets voor niets uitgenodigd voor een privé training. ‘Tijd voor een break’ had ze na afloop ondeugend tegen hem gezegd. Ze krijgt het er nog warm van als ze er aan terugdenkt. Hij was haar snel naar de kleedkamer gevolgd. Met zijn sterke armen had hij haar op de massagebank getild en had hij haar verrast met een overweldigende massage. Eigenlijk was alles heerlijk geweest. Zijn geur, zijn handen, zijn mond, zijn tong. Ze zag zijn beteuterde gezicht nog voor zich toen ze na hun vrijpartij aangaf dat het leuk was geweest voor één keer. ‘Dan had je maar beter je best moeten doen’ had ze gegrijnsd. Stel je voor zeg, dat hij serieuzer zou gaan worden. Nee, geen verplichtingen, zo mag het altijd blijven.

Nina

Half twaalf en hij is nog steeds op de club. De onrust vanbinnen voelt ellendig. Haar keel voelt droog. Ze likt even langs haar droge lippen en vraagt zich af of ze niet beter naar huis kan gaan. Haar hoofd bonkt van het slaaptekort. Ze kan Bas ook morgen vragen wat hij te zeggen heeft over Marlies. Ze had hem misschien moeten waarschuwen voor de reputatie van haar vriendin. Marlies neemt het niet zo nauw met de liefde. ‘Liefde is een containerbegrip ’ had Marlies weleens gezegd.

Op de parkeerplaats hoort ze een autodeur dichtslaan en ze ziet ze de auto van Bas wegrijden. Meteen daarop klinkt het geronk van een motor. De klep van de helm staat nog omhoog als de motorrijdster haar passeert. In een tel kan ze het gezicht van de voorzitster zien. Zou hij soms overleg met het bestuur hebben gehad? De motorrijdster claxonneert twee keer. Nauwlettend kijkt ze in haar binnenspiegel wat er gebeurd. Ze ziet hoe Bas verderop stopt en uitstapt. Met een grote grijns roept hij iets naar de voorzitster. Dan stapt hij weer in en rijden ze achter elkaar aan richting de snelweg. Tranen wellen op in haar ogen. Hoe goed kent ze Bas eigenlijk? Met hoeveel vrouwen zou hij het aanleggen op de tennisclub? Stel je voor zeg, dat hij serieus denkt haar te kunnen bedriegen…

Marlies

Zonder haar iets te vragen laat ze Nina met behuilde ogen binnen. Dat juist zij degene moet zijn om Nina te troosten. Het verhaal van Nina komt er met horten en stoten uit. Het raakt haar om Nina zo intens verdrietig te zien. Net nu Nina uit een diep dal geklommen is. Als ze terug denkt aan het sterfbed van Sven, ziet ze de wanhoop van Nina weer voor zich. Puur toeval dat zij op dat moment op de afdeling oncologie haar coschappen liep, waar Nina’s jongere broertje terminaal lag.

‘Jemig, wat een klerestreek van Bas! ‘ zegt ze. ‘Ik wist niet dat jullie al langere tijd een relatie hadden. Dan was het niet gebeurd. Het spijt me!’

Nina kijkt haar indringend aan. ‘Het leven begon mij weer toe te lachen Marlies. Bas maakt mij gelukkig.’

Ze pakt de handen vast van Nina. ‘Dit heb je niet verdiend. Stel je voor zeg, dat hij denkt je zo te kunnen behandelen…’

Bas

Hij gelooft zijn eigen ogen niet. Woedend was hij zijn bed uitgebeld door de voorzitster.

‘Stomme idioot! Je hebt het sproeisysteem op de tennisclub aan laten staan. Het mooiste weer van de wereld en wij zitten met zes gravelbanen die onder water staan! Ben je soms vergeten dat we vandaag de finaledag hebben van het Open Toernooi? Net nu we de hoogste categorie heren binnen hebben gehaald.’‘Wat is er precies gebeurd?’ had hij half slaperig geantwoord.                ‘Je hoort toch wat ik zeg. Dit kost je je baan! Ik zorg er persoonlijk voor dat je contract niet verlengt wordt. Game over!’ brieste ze aan de telefoon.       

Hij staart wezenloos naar de banen. Wat is hier in vredesnaam misgegaan ? Goddorie, wat een doffe ellende. Hij weet honderd procent zeker dat hij gisteren het sproeisysteem had uitgezet. Het doet hem pijn aan zijn ogen de banen er zo troosteloos bij te zien liggen. Zou de voorzitster zo beledigd zijn dat ze hem hier nu echt voor op wil laten draaien? Ze had hem op de snelweg ingehaald en was uitdagend voor hem gaan rijden. Haar forse billen waren voor hem een afknapper geweest. Ja, in dat opzicht was hij best kritisch. Bij de eerst volgende afslag had hij snel de uitrit verlaten en was hij er vandoor gegaan.

Hoofdschuddend schept de groundsman door de waterige drab. De oudere man vloekt binnensmonds en kijkt dan nors zijn kant op. ‘Dit gaat minstens uren duren. De herenfinale kan in ieder geval niet op het center court worden gespeeld. Die baan ligt er het slechtst bij. Dat heb je mooi verkloot.‘ Net als hij zijn hulp wil aanbieden trilt zijn telefoon in zijn broekzak. Een appje van Nina. Precies wat hij nu nodig heeft. Hij kan zich nu al verheugen op haar zachte armen om hem heen. Dit zal een zware dag voor hem worden. Hij fronst zijn voorhoofd en voelt zijn kaken aanspannen. Hij leest het bericht nog een keer:                  

Ik hou niet van dubbelspel. Zeker niet van drie setters. Walk-over! Bye.

Dit artikel delen?
Pin It

september Schrijfwedstrijden

 • Hits: 101
(Gemiddelde waardering 2.3 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Op Schrijverspunt zijn ook veel andere schrijfmogelijkheden te vinden!

Op Schrijverspunt zijn ook veel andere schrijfmogelijkheden te vinden!