Voor schrijvers, door schrijvers
Avatar

Ronald Steenbeek

OffLine
Informatie
Schrijverspagina
Meer informatie:

sharon mccutcheon 8lnbXtxFGZw unsplashHet zal je maar gebeuren: je wint de jackpot van 1,6 miljard dollar! En het is écht iemand uit South Carolina overkomen een dezer dagen. Wat een onvoorstelbaar bedrag… En weet je, als ik zoiets lees probeer ik me altijd even voor te stellen wat er op zo’n moment allemaal door je hoofd gaat…

“Zou ik nou nog wel recht hebben op huurtoeslag?”

“Vergeet die Gazelle herenfiets, deze jongen rijdt voortaan op een e-bike!”

“Zal ik het nu wél of niet op Facebook zetten…?”

Maar goed, de gelukkige winnaar wordt wel gelijk voor een lastige keuze gesteld. Hij mag namelijk kiezen of hij het hele bedrag wil ontvangen uitgesmeerd over 29 jaar óf dat hij liever handje contantje 904 miljoen overhandigd krijgt. Een lastig dilemma dus! Nu was ik altijd al slecht in hoofdrekenen, dus even de calculator erbij, heb je een momentje…?

Oké dan, daar was ik weer! In het eerste geval heb je de komende 29 jaar een vast inkomen van ruim 4,5 miljoen per maand, helemaal niet gek op zich! Maar… stel nou dat je langer leeft dan die 29 jaar? Ben je dan nog in staat om de rest van je levensdagen van een AOW’tje rond te komen? En stel nou dat je over bijvoorbeeld 15 jaar al het tijdelijke met het eeuwige verwisselt, hoeveel geld loop je dan mis?

Nee hoor, veel te riskant allemaal. Ik kies voor cash! Ik kan me dan nét nog geen miljardair noemen, maar 904 miljoen is toch nog altijd… momentje…?

2,5 miljoen per maand gedurende 29 jaar of… 1,8 miljoen per maand gedurende 40 jaar of… YES! Maar liefst 7,5 miljoen p.m. in het geval dat ik nog slechts tien jaar te leven zou hebben!

Ik weet niet of het van al dat rekenen komt, maar míjn hoofd tolt nu al! En ik héb die jackpot notabene helemaal niet gewonnen! Eerlijk gezegd weet ik ook niet of ik daar wel op zit te wachten. Veel te veel gedoe!

Ik word er nu al moe van…

Biografie
Achtergrond
Schrijver