Voor schrijvers, door schrijvers
Avatar

Rogier Stomp

OffLine
Informatie
Biografie
Achtergrond
Schrijver
Schrijverspagina
Meer informatie:

**

DE SPROOKJESSCHRIJVER VAN CLUJ-NAPOCA

De sprookjesschrijver van Cluj-Napoca was een vriendelijke man met een lange baard, een paardenstaart en een grote bril. De kinderen in het eekhoornpark noemden hem enthousiast papa! Hij werd daar meer dan eens schrijvend aangetroffen zittend op een bankje.

Op een ochtend kreeg de sprookjesschrijver bericht van een bevriende kunstenaresse dat ze een tweeluik, twee bewerkte foto’s van slangen in de Sahara, eentje met een plastic dopje en eentje met een steentje, had verkocht voor wel drieduizendzevenhonderdvijftig euro! De sprookjesschrijver had haar oprecht gefeliciteerd en had gezegd dat de foto’s heel kunstig waren.

Later was hij toch een beetje verdrietig want zelf kon hij zijn kunst, zijn gedichten, verhalen en sprookjes doorgaans aan de straatstenen niet kwijt en leefde dan ook heel zuinig want hij had immers nauwelijks inkomen en zo slenterde hij somber in gedachten langs de Somes tot een kraai ‘m uit z’n gedachten haalde.

Hoe dan? De kraai had een lekkere walnoot gevonden maar kon ‘m zelf niet openen dus liet hij de walnoot vallen pal voor de sprookjesschrijver op het (fiets)pad. Krak!

Alsof de kraai wilde zeggen: ‘niet getreurd sprookjesschrijver, ik laat je zien hoe je zonder maar 1 cent lekker kan eten!’

‘Dank je kraai!’

‘Geen dank sprookjesschrijver en blijven schrijven!,’ had i ook nog gezegd en inderdaad dacht de sprookjesschrijver, het gaat niet om mij of om geld. Ik wil de sprookjes bij de kinderen krijgen en hun ouders zodat ze er van kunnen genieten, zich verwonderen en misschien zelfs wat leren.

En met een wederom blij gevoel liep de sprookjesschrijver verder langs de prachtige rivier en walnootbomen waar onze mooie stad zo rijk aan is.

Schrijfactiviteiten
Hits: 269
ATTILA
Volksverhalen

In Cluj-Napoca in Transylvania dachten ze alles wel gezien te hebben. Niemand in die mooie oude stad die opkeek van een jongen met een hanekam of een vrouw in een fluoriserend mantelpakje. Alles hadden ze al eens gezien. Slangenbezweerder uit India, bellenblazers,...

Publicatie vanaf: 09 november 2019