Voor schrijvers, door schrijvers
Avatar

MOSje iS

OffLine
Biografie
Achtergrond
Schrijver, Lezer
Contact opnemen
Leden mogen contact met mij opnemen (geen acquisitie)
Sociale media
Mijn website
https://www.umlaut.me
Schrijverspagina
Meer informatie:
uMLAUT.me: De beste, mooiste, kortste, en humoristische van MOSje.iS: Niet makkelijk samen te vatten. Sommige lezers reageren met “En en en en toen?”. Anderen zeggen dat het hun fantasie prikkelt. De schrijfsels van MOSje.iS hebben de opmerkelijke eigenschap na lezing te beklijven en de lezer langer bezig te houden. Ze passen goed in een tijd waarin alles kort, snel en dynamisch moet zijn. Het is makkelijk verteerbaar en niet ingewikkeld, maar toch proza met inhoud.
 
Zelf schrijft Mosje het volgende.
 
Aan de muur van mijn woonkamer tikt een klokje van gehoorzaamheid. Hij geeft tot op de seconde nauwkeurig de juiste tijd aan. Dat komt door een grote zendmast in de buurt van Frankfurt. Die verstuurt straling waarin de tijd is verpakt. Mijn klokje scheurt de verpakking open en laat mij precies weten hoe laat het is.
Vroeger was ik als het klokje. Volwassenen straalden autoriteit uit die ik heel precies wist te vangen. Naarmate ik ouder werd ging dat steeds vaker mis. Dan liep ik voor, of achter, en steeds minder gelijk.
Nu loop ik met alles uit de pas. Ik reis dromend naar het verleden en trek wissels op de toekomst. Vandaag maak ik tot gisteren en morgen bestaat al.
 
Ik reis door de tijd en schrijf wat ik zie, droom en fantaseer.
Schrijfactiviteiten
Hits: 94
Weerzien
Cursiefje

Ik rijd op mijn bromfiets naar de kerk. Vroeger kon dat lopend, maar er zijn steeds minder kerken, God is...

Publicatie vanaf: 10 januari 2021