Voor schrijvers, door schrijvers
Avatar

Izzy van der Horst

OffLine
Informatie
Biografie
Achtergrond
Schrijver
Contact opnemen
Leden mogen contact met mij opnemen (geen acquisitie)
Sociale media
Mijn Facebook
https://www.facebook.com/HorstIzzy/?ref=bookmarks
Mijn Twitter
https://twitter.com/HorstIzzy
Mijn LinkedIn
https://www.linkedin.com/in/izzy-van-der-horst-4b46a3187/
Mijn website
https://www.izzyvanderhorst.nl
Schrijverspagina
Meer informatie:
Hoi! 

Superleuk dat je mijn schrijverspagina bezoekt. Ik zal mezelf even voorstellen aan je!

Mijn naam is Izzy van der Horst en ik ben geboren in 1985. In mijn vijfde levensjaar begon ik boeken te lezen en ben daarna ook niet meer opgehouden. Elke donderdagmiddag na schooltijd nam mijn moeder me mee naar het bibliotheekje bij ons in het dorp. Twee lieve oude dametjes zaten vrijwillig elke donderdag in de dorpsbieb. Alle andere dagen bleef het gesloten. Wekelijks leende ik vier boeken en bracht ze telkens gelezen retour. Als de vakantietijd aanbrak nam ik er zelfs vijftien mee. Eigenlijk mocht dat niet, want tien boeken per keer was het maximale aantal. Maar voor mij knepen de dametjes een oogje dicht. 

Toen ik naar de middelbare school ging mocht ik lid worden van de grote bibliotheek in de stad. Een wereld ging voor me open. Ik ontdekte onder andere Stephen King, John Grisham, Allan Folsom en Henning Mankell. Deze schrijvers zijn nog altijd favoriet bij mij, samen met Stieg Larsson, die ik veel later pas las. 

In 2014 kwam het voor het eerst bij me op om zelf te gaan schrijven. Over liefde. Meervoudige liefde. Swingen. Open relaties. Polyamorie. Want non-fictie is er wel te vinden over deze onderwerpen, maar een leuke roman die lekker wegleest? Nee dus. Omdat ik zelf nogal wat affiniteit en ervaring heb met deze onderwerpen besloot ik er eens voor te gaan zitten. Destijds kwam ik niet verder dan één a4'tje. Maar het idee was er en vier jaar later begon ik opnieuw. Ik maakte een plan en hield me daar ook aan. 

In het voorjaar van 2019 voltooide ik mijn manuscript. Alles klopte. Het was precies zo geworden als ik wilde. Het manuscript stuurde ik op naar Bianca Nederlof van manuscriptredactie.nl voor een professionele correctie en in augustus 2019 publiceerde ik via Brave New Books zelf mijn boek Hoogspanning. Deze keuze heb ik bewust gemaakt, omdat ik het belangrijk vind dat het eindresultaat precies zo is geworden als ik voor ogen had. En de marketing, dat moet je toch zelf doen.

We zijn ondertussen ruim twee maanden verder en ik heb inmiddels hele leuke samenwerkingen lopen. Sinds augustus ben ik gastblogger op de website www.strijkenissuf.nl en verschijnt er daar elke week een nieuwe blog van mij. Voor Bedrock Magazine mocht ik eind september een artikel schrijven. En in oktober heb ik een contract getekend bij SDC, een internationale datingsite voor swingers en mensen met een open relatie. Middels korte verhalen ga ik hier mijn ervaringen in de swingerswereld delen. Mijn verhalen worden zelfs vertaald naar het Engels zodat ze wereldwijd te lezen zijn. 

Door deze samenwerkingen probeer ik mezelf op de kaart te zetten en als ik kijk naar mijn verkoopcijfers gaat dat de goede kant op. Het is hard werken en een lange adem hebben, maar ik ben er van overtuigd dat als ik iets echt wil en daar 100% voor ga, dat het me gaat lukken. 

Lieve groet,

Izzy van der Horst

www.izzyvanderhorst.nl
Feedback
Waardering: 4
Commentaar: 4
Volgend: 0
Oudste Nieuwste
All Feedback Commentaar
Schrijfactiviteiten
Hits: 258

Ik stoor me nooit aan je. Binnen elke relatie het...

Publicatie vanaf: 19 april 2020
Hits: 406
Uitgelaten
55 woordenverhaal

Hij rent hard door het vers gemaaide gras. Gaat...

Publicatie vanaf: 19 april 2020
Hits: 230

De jonge werknemer duwt voorzichtig een...

Publicatie vanaf: 19 april 2020
Hits: 375
Goed gezelschap
Schrijfopdracht

Ze kijkt me aan op een wel heel venijnige...

Publicatie vanaf: 08 september 2019
Hits: 431

‘…vijfenveertig, zesenveertig, zevenenveertig,...

Publicatie vanaf: 23 juni 2019
Hits: 398

‘Hey! Jij bent leuk!’ Ja, jij. Een mooie lach...

Publicatie vanaf: 23 juni 2019

Leden Online