1 post

Zwarte Piet

318 Hits.

‘Hoor jij dat gepiep ook, oma?’ vroeg Bart toen hij naast het bed van opa en oma stond. ‘Hoelang sta je hier al?’ zei oma nog half in haar slaap. Bart keek alleen bedremmeld maar zei niks.

‘Kom maar gauw bij ons in bed. Je bent helemaal koud. Het kleine joch kroop tussen ons in en algauw voelde opa de koude voetjes op zijn benen. Even later tikte de kleine Bart op zijn rug. ‘Hoor opa, wie doet dat?’

Het was eind november. Bart, vijf jaar oud, was al weken in de ban van Sinterklaas. ‘Zit zwarte Piet op het dak, opa?‘ Ik draaide me om, luisterde even naar het geluid en zei:‘ opa, denkt al dat hij weet wat het is.’ De hele dag had het al flink gestormd en de wind was nog nauwelijks in kracht afgenomen.

Toen ik aanstalten maakte om uit bed te gaan, wou het kleine ventje achter me aankomen. ‘Blijf maar lekker bij oma in bed,’ zei Carolien. Ze kon hem nog net tegenhouden.

Ik liep de trap op naar de zolder, borg snel de Sinterklaas kadootjes die oma al gekocht had op en zag dat het kleine zolderraam nog open stond. Dit maakte dus het piepende geluid. De houten vloer eronder vertoonde een grote natte plek.

Terug in bed sloeg Bart de handen om mijn nek en fluisterde in mijn oor:‘heb je zwarte Piet gezien, opa?’ Ik schoot in de lach. ‘Nee, joh, zwarte Piet houdt niet van dit weer. Het waait veel te hard, Piet mag van Sint echt niet op het dak klimmen. Opa heeft het zolderraam dicht gedaan. Dat piepte zo.’

‘Oma wil je met me meegaan naar beneden?’ vroeg Bart. ‘Waarom dan?’ zei oma die zich van de domme hield.

‘Kijken of er wat in mijn schoen zit.’ Oma moest nog denken aan het moment dat ze zijn logeerkoffertje uitpakte en ze zag dat hij wat hooi en een grote winterwortel had meegenomen.

‘Nee joh, het is nog veel te vroeg. Ga nog maar even lekker slapen.’ Hij draaide zich om en even later was hij in een diepe slaap.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Harry Boerkamp:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.11.20
Feedback:
Lief verhaal
  • Waardering
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.10.20
Feedback:
Mooi en beeldend verteld Harrie.
  • Waardering
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.10.20
Feedback:
Leuk verhaal, lekker nostalgisch!
  • Waardering
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
562
Lezen?
Column
Waanzinnig
541
Lezen?
Column
Dilemma(2).
536
Lezen?
Een dapper besluit.
533
Lezen?
De kattenrug auto.
521
Lezen?