Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Zwart wit of rood

Veerle woonde in een doodgewoon dorp.

Overdag zag alles er troosteloos uit. Dan voelde ze zich ook niet zo goed, ze keek door haar verrekijker, op zoek naar avontuur. Maar ze zag helemaal niets. Het werd opeens zwart voor haar ogen. Ze was dan ook een zwartkijker.

Zo lag ze daar een tijdje te bekomen, tot ze weer wat kleur op haar wangen kreeg. Op de klok was het al over negen. Nu moet het gebeuren dacht zij ongeduldig. Het dorp had een grote speelgoedwinkel, overdag was alle rustig, maar als het donker werd kwamen de speelgoedtuigen tot leven. Ze rende nu heel snel tot ze geen adem meer had, ze zag zo rood als een pioen van de inspanning.

Ze wist al van buiten hoe ze moest lopen om haar geliefkoosde vrienden terug te zien. Hans en Grietje kwamen uit hun donker zwart gat en besprongen met veel plezier de boze, zwarte heks, ze viel in het hete vuur met een overdonderde knal. Haar ogen stonden rood en schoten vuur. Verder zag Veerle Assepoester zij was niet langer meer het zwarte schaap van de familie, maar bewoog zich nu in hogere kringen. Veerle kwam zo in de witte zone terecht. Daar was alles zo vredig en maagdelijk wit. De arrenslee stond te wachten tot het weer winter werd. Dat duurde eeuwen, ondertussen zag de kerstman zwarte sneeuw van het wachten.

Opeens was het tijd om naar huis te gaan, zodat niemand iets merkte van haar nachtelijke uitstapjes.

In bed gekomen viel ze in een diepe slaap, ze voelde lichtjes een kus op haar wangen, ze dacht aan haar prins op het witte paard.

De wekker haalde haar weer uit haar dromen. Veerle zuchtte even en wist dat ze weer een zwarte dag tegemoet ging.

© Stientje Van de walle op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
30.06.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Het idee voor het verhaal vind ik grappig, de kleuren zijn er leuk in verwerkt.
Ik heb alleen wat problemen met de manier waarop het geschreven is, ik vind het nogal warrig. Als uitleg even de tweede alinea:

Overdag zag alles er troosteloos uit. Dan voelde ze zich ook niet zo goed, ze keek door haar verrekijker, op zoek naar avontuur. Maar ze zag helemaal niets. Het werd opeens zwart voor haar ogen. Ze was dan ook een zwartkijker.

Dat ze zich niet zo goed voelde heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat alles er troosteloos uitzag en met het feit dat ze niets zag door haar verrekijker. Daarom zou ik het logischer vinden om dat in één zin te zetten.
Dan wordt het ineens helemaal zwart voor haar ogen omdat ze een zwartkijker is. Wel leuk bedacht, maar dat hoort weer meer bij het feit dat ze zich niet zo goed voelde.
Ik zou dus bijvoorbeeld beter vinden:

Overdag zag alles er troosteloos uit, dan voelde ze zich ook niet zo goed. Ze keek door haar verrekijker, op zoek naar avontuur, maar ze zag helemaal niets. Toen werd het haar ook nog opeens zwart voor de ogen. Ze was een echte zwartkijker.

Ook verderop goed opletten wanneer je een punt en wanneer je een komma gebruikt. Wat hoort er bij elkaar? Wanneer is een zin afgelopen?

Ik hoop dat dit je helpt!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Stientje Van de walle 01.07.21
    Bedankt Janneke ik ben geen verhalen schrijfster, maar wou het toch eens proberen. je hebt helemaal gelijk. Ik heb ook moeite met de leestekens