Elsbeth Boom

Zussie

© Elsbeth Boom op 23.01.2023.

'Maurits, dit is jouw schuld. Ik riep nog "stop", maar je luistert nooit.'
Suzans grote broer zit schuldbewust naar haar. Hij hoort zijn vader al "Maurits, jij bent al vijftien, je zou beter moeten weten." En nu is Suzans knie kapot en is ze boos op hem. Hij is ook veel te groot voor dat kleine roze fietsje van haar, maar ze moest zo hard lachen om de toeren die hij uithaalde.
Dus waarom zou ze niet achterop kunnen? Nou, omdat hij die steen niet zag. En het voorwiel dubbelklapte en zijn zusje getorpedeerd werd en daarna keihard op de grond viel. Daarom dus niet!
'Suus, kom, dan doe ik er een grote pleister op. En vandaag doe ik alles voor je. Je grote broer is je slaaf. Hoe vind je dat?'
Tussen het huilen door ziet Maurits een klein lachje verschijnen op haar gezichtje. Hij houdt zoveel van zijn kleine zusje.
'Kom. Kun je staan op één been? Dan til ik je op.'
Susan gaat op haar hele been staan en slaat haar armpjes om Maurits' nek. 'Doe je echt alles voor mij? Dan moet je heel lang memory'en. En ... limonade maken.'
Maurits plakt de allergrootste pleister op haar knie.
'Oh, en je moet me de hele dag tillen, want ik kan nu niet lopen. En je moet met me zwemmen. Jaaah, gaan we zwemmen? Dan moet je me ook in het water dragen.'
De kapotte knie is al snel vergeten, want Maurits doet alles wat hij beloofd.
En 's avonds tijdens het voorlezen pakt Susan zijn hand.
'Maumau, ik hou van jou. Je bent de allerbeste broer.'
'En Susie is mijn beste zussie,' zingt Maurits, waarna hij Susan nog een dikke knuffel geeft en een voorzichtig kusje op haar -'hij is al bijna over, Maumau'- knie.

Susan heeft Maurits' dochter helaas nooit leren kennen.
Maar kleine Susie luistert elke avond naar de grote avonturen van tante Zussie en papa Maumau.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 51
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Tamara Geraeds: Christopher Plum en de woeste waterstaf

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.