Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

344 Hits

Publicatie op:
Drama

Voorbij de ijswinkel sprak hij ons aan. Edo’s tandarts: een oudere man in Bhagwan kleuren. Zijn mondkapje onder zijn kin, terwijl hij een ijsje at. Hij wees ons zijn zoontje.

Een week later brak Edo’s stifttand af. De afspraak werd geannuleerd, de tandarts kon zich niet concentreren; zijn zoon had een ernstig ongeluk. Twee weken later vroeg Edo hoe het met zijn zoon ging. De tandarts stond kaarsrecht en sloeg een kruis, de ogen geloken.

Toen hij werd weggeroepen, zag Edo door de smalle glasstrook hoe hij een vrouw, gekleed in het zwart en van middelbare leeftijd, stevig omhelsde.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Drama"

© Katja Stienen

In elke boekenwinkel: