Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1056
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Drama
© Katja Stienen op .
Aantal hits: 290

Voorbij de ijswinkel sprak hij ons aan. Edo’s tandarts: een oudere man in Bhagwan kleuren. Zijn mondkapje onder zijn kin, terwijl hij een ijsje at. Hij wees ons zijn zoontje.

Een week later brak Edo’s stifttand af. De afspraak werd geannuleerd, de tandarts kon zich niet concentreren; zijn zoon had een ernstig ongeluk. Twee weken later vroeg Edo hoe het met zijn zoon ging. De tandarts stond kaarsrecht en sloeg een kruis, de ogen geloken.

Toen hij werd weggeroepen, zag Edo door de smalle glasstrook hoe hij een vrouw, gekleed in het zwart en van middelbare leeftijd, stevig omhelsde.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Drama"

Geschreven door Katja Stienen . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart