1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zoomkerst

Publicatie op : 20-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zoomkerst

318 Hits.

Hoe het met mijn zoom was, mailde mijn dochter. Ik dacht nog: goh, dat ze dat nog weet. Zul je altijd zien, met kerst verleden jaar hangt opeens de zoom uit mijn broek. Of ik niet te vroeg wilde komen, vroeg ze toen; haar vriendinnen kwamen brunchen. Ze vond het zonde dat ze dan zo weinig tijd aan mij kon besteden. Waarvan ik te veel heb. Op korte termijn dan.

Mijn schoonzoon bracht me naar huis. Dat kon best, vond hij, want tussendoor had ie ook alcoholvrij bier gedronken. De bochten leken bochtiger dan bochtig. Opeens stond hij bij mijn straat vol op zijn rem. Nou, een overstekende fietser ziet er toch echt heel anders uit dan een vluchtheuvel…

Mijn pak met de gemaakte zoom hangt al klaar aan de kast, naast de plek waar nooit meer een jurk zal hangen. Ik heb het nog even laten stomen. En ik heb een nieuw overhemd met bijpassende stropdas gekocht. Gek hè, het was nu net of mijn vrouw de juiste liet zien, en haar hoofd schudde bij het te felkleurige exemplaar dat de verkoper mij aan wilde smeren. ‘Wasbenzine!’ hoorde ik haar zeggen – want daarmee haal je de vlekken eruit. Ik heb alvast een flesje gekocht: het wordt vast weer gourmetten. Goh, wat was ze toch netjes en zuinig op mij.

Maar ik heb het verkeerd begrepen: zoom spreek je anders uit. Ik heb een briefje klaarliggen met onderwerpen waarover ik het wil hebben – buiten haar verbouwing van huis en lichaam en de opwarmende aarde – op de door mijn dochter aangegeven tijd van verbinding, als de lijn ontdaan is van vriendinnenruis. ‘Anders hang jij maar achter je beeldscherm, pa.’  

Als het mijn tijd is, kan het me niet warm genoeg zijn op de plek die mijn vrouw en ik niet meer hoeven te verbouwen. Ze kunnen me meteen duurzaam bij haar aanschuiven.

De lol is eraf als ik zelfs in mijn onderbroek kerst kan vieren.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.12.20
Feedback:
Mooi geschreven Han!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.12.20
Feedback:
Humoristisch met een triest randje. Goed geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
'Hij is niet een van ons'
751
Lezen?
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
747
Lezen?
Column
Wat onder het vet zit bederft niet
686
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
685
Lezen?
Column
Hoofd- en bijzaken
674
Lezen?