Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Zoomkerst

Publicatie: 20 december 2020

Hoe het met mijn zoom was, mailde mijn dochter. Ik dacht nog: goh, dat ze dat nog weet. Zul je altijd zien, met kerst verleden jaar hangt opeens de zoom uit mijn broek. Of ik niet te vroeg wilde komen, vroeg ze toen; haar vriendinnen kwamen brunchen. Ze vond het zonde dat ze dan zo weinig tijd aan mij kon besteden. Waarvan ik te veel heb. Op korte termijn dan.

Mijn schoonzoon bracht me naar huis. Dat kon best, vond hij, want tussendoor had ie ook alcoholvrij bier gedronken. De bochten leken bochtiger dan bochtig. Opeens stond hij bij mijn straat vol op zijn rem. Nou, een overstekende fietser ziet er toch echt heel anders uit dan een vluchtheuvel…

Mijn pak met de gemaakte zoom hangt al klaar aan de kast, naast de plek waar nooit meer een jurk zal hangen. Ik heb het nog even laten stomen. En ik heb een nieuw overhemd met bijpassende stropdas gekocht. Gek hè, het was nu net of mijn vrouw de juiste liet zien, en haar hoofd schudde bij het te felkleurige exemplaar dat de verkoper mij aan wilde smeren. ‘Wasbenzine!’ hoorde ik haar zeggen – want daarmee haal je de vlekken eruit. Ik heb alvast een flesje gekocht: het wordt vast weer gourmetten. Goh, wat was ze toch netjes en zuinig op mij.

Maar ik heb het verkeerd begrepen: zoom spreek je anders uit. Ik heb een briefje klaarliggen met onderwerpen waarover ik het wil hebben – buiten haar verbouwing van huis en lichaam en de opwarmende aarde – op de door mijn dochter aangegeven tijd van verbinding, als de lijn ontdaan is van vriendinnenruis. ‘Anders hang jij maar achter je beeldscherm, pa.’  

Als het mijn tijd is, kan het me niet warm genoeg zijn op de plek die mijn vrouw en ik niet meer hoeven te verbouwen. Ze kunnen me meteen duurzaam bij haar aanschuiven.

De lol is eraf als ik zelfs in mijn onderbroek kerst kan vieren.

WAARDERING
HITS
407
AANGEPAST: 20-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
20.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Mooi geschreven Han!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Humoristisch met een triest randje. Goed geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig