Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Zoomkerst
Inzendingen: 972
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Zoomkerst
© Han Maas op .
Aantal hits: 128

Hoe het met mijn zoom was, mailde mijn dochter. Ik dacht nog: goh, dat ze dat nog weet. Zul je altijd zien, met kerst verleden jaar hangt opeens de zoom uit mijn broek. Of ik niet te vroeg wilde komen, vroeg ze toen; haar vriendinnen kwamen brunchen. Ze vond het zonde dat ze dan zo weinig tijd aan mij kon besteden. Waarvan ik te veel heb. Op korte termijn dan.

Mijn schoonzoon bracht me naar huis. Dat kon best, vond hij, want tussendoor had ie ook alcoholvrij bier gedronken. De bochten leken bochtiger dan bochtig. Opeens stond hij bij mijn straat vol op zijn rem. Nou, een overstekende fietser ziet er toch echt heel anders uit dan een vluchtheuvel…

Mijn pak met de gemaakte zoom hangt al klaar aan de kast, naast de plek waar nooit meer een jurk zal hangen. Ik heb het nog even laten stomen. En ik heb een nieuw overhemd met bijpassende stropdas gekocht. Gek hè, het was nu net of mijn vrouw de juiste liet zien, en haar hoofd schudde bij het te felkleurige exemplaar dat de verkoper mij aan wilde smeren. ‘Wasbenzine!’ hoorde ik haar zeggen – want daarmee haal je de vlekken eruit. Ik heb alvast een flesje gekocht: het wordt vast weer gourmetten. Goh, wat was ze toch netjes en zuinig op mij.

Maar ik heb het verkeerd begrepen: zoom spreek je anders uit. Ik heb een briefje klaarliggen met onderwerpen waarover ik het wil hebben – buiten haar verbouwing van huis en lichaam en de opwarmende aarde – op de door mijn dochter aangegeven tijd van verbinding, als de lijn ontdaan is van vriendinnenruis. ‘Anders hang jij maar achter je beeldscherm, pa.’  

Als het mijn tijd is, kan het me niet warm genoeg zijn op de plek die mijn vrouw en ik niet meer hoeven te verbouwen. Ze kunnen me meteen duurzaam bij haar aanschuiven.

De lol is eraf als ik zelfs in mijn onderbroek kerst kan vieren.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Zoomkerst"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
20.12.20
Feedback:
Mooi geschreven Han!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 20.12.20
    Dank je, Janneke.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !