1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zomerregen

Publicatie op : 25-07-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zomerregen

117 Hits.

Buiten waait het. Het is zomer doch het weer lijkt wel dat van oktober.
Schakeringen van grijs doorkruisen de hemel met wisselend contrast en intensiteit.
Een wind welke los vuil moeiteloos honderden meters verspreid over stoep en straat geselt de buurt. Optimistisch vermeldde het weerbericht dat er lokaal, hier en daar, uitzonderingen daargelaten, regen kon vallen met mogelijk een stevige wind. Vandaag kwamen al die maren hier tezamen.


Ik zie de regen neervallen op straat. Die typische geur als het in de zomer regent dringt het huis binnen. Het is nog een rustige bui. Ik hoor het zachte getik van de druppels neerdalen op de hoes van het tuinmeubilair. Geleidelijk neemt de bui in hevigheid toe. De lucht is nu donkergrijs en een onstuimige wind zorgt ervoor dat de regen via het schuin openstaande raam naar binnen kan komen. Snel sluit ik het raam en kijk erdoor naar buiten. Nu alles dicht is valt het geluid van buiten nagenoeg weg, op het getik van de regen tegen het raam aan. Zo lijkt het vredig te zijn. Binnen zijn rust en kalmte wedergekeerd door de afsluiting van dat wat buiten plaatsvindt. In tegenstelling tot buiten, waar de regen en wind hun eigen chaos verwezenlijken.


Maar in de verte klaart het alweer op. Nuances van lichtgrijs zijn waar te nemen en komen door de harde wind snel naderbij. De regen neemt in kracht af en ook de wind laat zich temmen door de zomer waar we inzitten. Het was een kortstondig moment waarin moeder natuur zich even liet gelden. Het raam kan weer open. Een zwoele warmte door het vocht van buiten in combinatie met de zon die zich weer wil laten gelden dringt de woonkamer binnen. Alles ziet er meteen weer anders uit. Een blauwe lucht verschijnt met wat witte wolken en ook de zon heeft z'n kracht hervonden.

Voorzichtig komt men weer naar buiten. Mensen kijken nog even omhoog om er zeker van te zijn dat dit niet een korte pauze is. Maar nee, het is weer zoals het hoort te zijn in de zomer.
Een briesje, een blauwe hemel en een zon die ons verwarmd.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.07.21
Feedback:
Mooi geschreven!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Kus
183
Lezen?
55 woordenverhaal
Stilte en rust
174
Lezen?
Rust
169
Lezen?