SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Zomerregen

Publicatie: 25.07.2021 | Ben Dover

Buiten waait het. Het is zomer doch het weer lijkt wel dat van oktober.
Schakeringen van grijs doorkruisen de hemel met wisselend contrast en intensiteit.
Een wind welke los vuil moeiteloos honderden meters verspreid over stoep en straat geselt de buurt. Optimistisch vermeldde het weerbericht dat er lokaal, hier en daar, uitzonderingen daargelaten, regen kon vallen met mogelijk een stevige wind. Vandaag kwamen al die maren hier tezamen.


Ik zie de regen neervallen op straat. Die typische geur als het in de zomer regent dringt het huis binnen. Het is nog een rustige bui. Ik hoor het zachte getik van de druppels neerdalen op de hoes van het tuinmeubilair. Geleidelijk neemt de bui in hevigheid toe. De lucht is nu donkergrijs en een onstuimige wind zorgt ervoor dat de regen via het schuin openstaande raam naar binnen kan komen. Snel sluit ik het raam en kijk erdoor naar buiten. Nu alles dicht is valt het geluid van buiten nagenoeg weg, op het getik van de regen tegen het raam aan. Zo lijkt het vredig te zijn. Binnen zijn rust en kalmte wedergekeerd door de afsluiting van dat wat buiten plaatsvindt. In tegenstelling tot buiten, waar de regen en wind hun eigen chaos verwezenlijken.


Maar in de verte klaart het alweer op. Nuances van lichtgrijs zijn waar te nemen en komen door de harde wind snel naderbij. De regen neemt in kracht af en ook de wind laat zich temmen door de zomer waar we inzitten. Het was een kortstondig moment waarin moeder natuur zich even liet gelden. Het raam kan weer open. Een zwoele warmte door het vocht van buiten in combinatie met de zon die zich weer wil laten gelden dringt de woonkamer binnen. Alles ziet er meteen weer anders uit. Een blauwe lucht verschijnt met wat witte wolken en ook de zon heeft z'n kracht hervonden.

Voorzichtig komt men weer naar buiten. Mensen kijken nog even omhoog om er zeker van te zijn dat dit niet een korte pauze is. Maar nee, het is weer zoals het hoort te zijn in de zomer.
Een briesje, een blauwe hemel en een zon die ons verwarmd.

WAARDERING

HITS:

362

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
25.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.