1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zomergevoel

Publicatie op : 27-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zomergevoel

227 Hits.
Mijn ultieme zomergevoel
De lucht zag, op een enkel klein wit wolkje na, strak blauw en de wind was gaan liggen. Ideaal weer om het zonnedek zijn naam dubbel en dwars eer aan te doen. Truien werden uitgetrokken en zonnebrandolie uit de tas gehaald. Onder de korte broeken en kleurrijke T-shirts zag ik alleen maar witte armen en benen.
De veerboot ‘Friesland’ doorkliefde met gemak het rimpelloze water van de Waddenzee met achter zich aan een lange staart van kolkend wit water. Aan boord een paar honderd bontgekleurde toeristen die over de reling heen in de mistige verte Vlieland en Terschelling zagen liggen. Meevliegende meeuwen krijsten luidruchtig, terwijl ze in duikvlucht het toegeworpen brood vlak boven het wateroppervlak probeerden op te vangen. Sommigen pakten zelfs de korstjes brood uit de omhoog gestoken handen van vrolijk kijkende vakantiegangers. De geur van zonnebrandolie kwam, vermengd met de rook uit de scheepspijp, me tegemoet. Op de veerboot ‘Friesland’ voelde je geen zorgen meer. Die gleden van je af als een slecht zittende oude jas. Daarvoor in de plaats kwam een
heerlijk, vrij en zonnig gevoel. In de verte kwam de ‘Holland’ van rederij Doeksen aangevaren. Op de sleper, alleen ingezet bij grote drukte, zwaaiden terugkerende vakantiegangers naar ons. Op het bovendek van de ‘Friesland’ kon ik de contouren van Vlieland en Terschelling steeds duidelijker zien liggen. Wekenlang had ik ’s avonds in mijn bed over dit moment gedroomd. Hoe mooi kon deze wereld zijn voor een jongen van 13 jaar die naar zee wilde. Ik liep naar het achterdek en zag een groepje slonzig geklede hippies bij elkaar staan. Uit een kleine transistorradio, meegenomen door een jongen met lange haren, klonk het gevoelige ‘Yesterday’ van de Beatles. Zachtjes werd er meegezongen. Met mijn ogen dicht snoof ik de zoute lucht op van de Waddenzee. ‘Yesterday’ had inmiddels plaats gemaakt voor de wat ruigere Stones met ‘Satisfaction’. Sommige hippies begonnen zwierige bewegingen te maken, terwijl de rook van de sigaret diep werd geïnhaleerd en even later uit neus en mond omhoog dwarrelde. In de verte maakte de Oost-Vlieland de afslag richting Vlieland.
Mijn oudste broer Ger kwam naast me staan en duwde me aan. ‘Waar was jij nou de hele tijd? Pa en ma maken zich zorgen over je. Terschelling is al te zien en we moeten zo van boord.’ Verschrikt realiseerde ik me dat ik al die tijd op het bovendek in mijn eigen wereld verzonken was geweest. Voordat ik de steile trap afdaalde, kon ik nog net een blik werpen op West Terschelling. Een klein pittoresk havenstadje met veel oranje dakpannen en daar boven uit majestueus de Brandaris. Het mooiste toeristische plaatje met het heerlijkste zomergevoel wat ik, boven in mijn kersenpit, tevoorschijn kan toveren.Terschelling 1
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

27.03.21
Feedback:
Er straalt een heerlijke rust uit van je stukje.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.03.21
Feedback:
Met veel plezier gelezen, Jan. Zulke verhalen bezorgen ons alvast een zomergevoel. Groetjes Louise
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 27.03.21
  Dank je. Dat is ook de bedoeling van mijn verhaaltjes Louise. De mensen even een goed gevoel geven. Zeker in deze tijd.
27.03.21
Feedback:
Dit ultieme zomergevoel is mooi beschreven. Ik krijg heel veel zin om weer eens naar een eiland te gaan.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
559
Lezen?
Billenkoek
551
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
544
Lezen?