1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  935 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 08-11-2020

Hits: 267

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zij die hem begrijpt

Aangepast: 08-11-2020

Bijna staat Paul met zijn kleren onder de douche, niet omdat hij dat leuk vind maar het ligt aan de douche, hij zet deze al ruim van te voren aan. Nog aangekleed reikt hij dan naar voren om dat ding aan te zetten, echter vandaag lag hij al onderuit voor hij koud bij het warm had gedaan. Het warme water bereikte zijn benen en gelukkig kon hij zich nog op tijd uit de voeten maken.
Mopperend op iedereen en alles loopt hij naar beneden om daar het verhaal, overdreven vergroot, aan Anna te vertellen.
Het is jammer dat hun relatie geen stand heeft gehouden, aan hem had het niet gelegen. Anna heeft hem afgewezen, na een paar weken van intieme omgang zag ze het leven met hem niet zitten. Onverbloemd heeft ze hem dat verteld, tijdens een bord boerenkool dat hij met zoveel liefde gemaakt had.
Zuchtend kijkt hij Anna aan, schudt zijn hoofd en loopt verder naar zijn kamer. Klokslag acht uur stapt Paul het kantoor binnen waar hij werkt.
 'Goedemorgen.' Opgewekt kun je deze goedemorgen niet noemen, maar het is eruit. Zonder op reacties te letten gaat hij achter zijn pc zitten en drukt op start.
Niets, helemaal niets gebeurt er op het scherm.
Vermoeid staat hij op, pakt zijn tas en vertrekt net zoals hij gekomen is, narrig, sacherijnig, kortom Paul is niet blij. Thuis gooit hij zijn tas in een hoek, trekt zijn kleren uit, pakt een sportpak en vertrekt samen met een handdoek naar de sportschool.
Daar is het rustig, iedereen werkt, hij niet, hij spijbelt
Na een kort rondje krachttraining geeft Paul er de brui aan en loopt op zijn gemak naar huis. Daar gaat zijn telefoon, zijn baas, razend is hij. Paul had diverse besprekingen vandaag en waar was hij? Morgen heeft hij een gesprek.Aan het eind van de middag belt Paul Anna. Hij vraagt even tijd van haar. Hij wil iets zeggen. Anna komt naar hem toe.
 'Anna ik wil dat je me vergeet en vergeef me dat ik zo onmogelijk was.
Ik voel me niet prettig, ik voel me hier niet thuis, dus ga ik weg, ik zeg mijn baan op en de huur van mijn kamer, maar van jou wil ik gewoon afscheid nemen. Blijf niet boos op me. Je zult me waarschijnlijk nooit meer zien.'
Zijn gevoel voor drama is hij niet verloren schiet door haar hoofd.
“ Oké Paul we gaan als vrienden uit elkaar en dat was het dan. Ik vond je echt leuk in het begin, maar wat kun jij de boel verzieken. Dag Paul, het ga je goed.”
Paul kijkt haar glimlachend na.
Hij pakt zijn tas, de rest van zijn spullen en trekt de deur achter zich dicht. Als hij honderd kilometer gereisd heeft belt hij aan, bij de enige in zijn leven die hem begrijpt, zij, die hem altijd heeft gesteund en ze doet open.
 'Hallo mam, hier ben ik weer en ik ga nooit meer weg.'

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
lieve mama
732
Lezen?
De rommelige kamer
551
Lezen?
Het vogelhuisje
533
Lezen?