• Korte verhalen

  Korte verhalen op Schrijverspunt
 • Informatie

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Breng s.v.p. een stem uit  door op de gewenste (1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Zij die hem begrijpt

Bijna stond Paul met zijn kleren onder de douche, niet omdat hij dat leuk vond maar het ligt aan de douche, hij zet deze al ruim van te voren aan. Nog aangekleed reikt hij dan naar voren om dat ding aan te zetten, echter vandaag lag hij al onderuit voor hij koud bij het warm had gedaan. Het warme water bereikte zijn benen en gelukkig kon hij zich nog op tijd uit de voeten maken.
Mopperend op iedereen en alles loopt hij naar beneden om daar het verhaal, overdreven vergroot, aan Anna te vertellen.
Het is jammer dat hun relatie geen stand heeft gehouden, aan hem had het niet gelegen. Anna had hem afgewezen, na een paar weken van intieme omgang zag ze het leven met hem niet zitten. Onverbloemd heeft ze hem dat vertelt, tijdens een bord boerenkool dat hij met zoveel liefde gemaakt had.
Zuchtend kijkt hij Anna aan, schudt zijn hoofd en loopt verder naar zijn kamer.

Klokslag acht uur stapt Paul het kantoor binnen waar hij werkt.
“Goedemorgen.” Opgewekt kun je deze goedemorgen niet noemen maar het is eruit. Zonder op reacties te letten gaat hij achter zijn pc zitten en drukt op start.
Niets, helemaal niets gebeurt er op het scherm.
Vermoeid staat hij op pakt zijn tas en vertrekt net zoals hij gekomen is, narrig, sacherijnig, kortom Paul is niet blij.

Thuis gooit hij zijn tas in een hoek, trekt zijn kleren uit, pakt een sportpak en vertrekt samen met een handdoek naar de sportschool.
Daar is het rustig, iedereen werkt, hij niet, hij spijbelt
Na een kort rondje krachttraining geeft Paul er de brui aan en loopt op zijn gemak naar huis. Daar gaat zijn telefoon, zijn baas, razend is hij. Paul had diverse besprekingen vandaag en waar was hij? Morgen heeft hij een gesprek.

Aan het eind van de middag belt Paul Anna. Hij vraagt even tijd van haar. Hij wil iets zeggen. Anna komt naar hem toe.
“ Anna ik wil dat je me vergeet en vergeef me dat ik zo onmogelijk was.
Ik voel me niet prettig, ik voel me hier niet thuis, dus ga ik weg, ik zeg mijn baan op en de huur van mijn kamer, maar van jou wil ik gewoon afscheid nemen. Blijf niet boos op me. Je zult me waarschijnlijk nooit meer zien.”
Zijn gevoel voor drama is hij niet verloren schiet door haar hoofd.
“ Oké Paul we gaan als vrienden uit elkaar en dat was het dan. Ik vond je echt leuk in het begin maar wat kun jij de boel verzieken. Dag Paul, het ga je goed.”
Paul kijkt haar glimlachend na.
Hij pakt zijn tas, de rest van zijn spullen en trekt de deur achter zich dicht.

Als hij honderd kilometer gereisd heeft belt hij aan, bij de enige in zijn leven die hem begrijpt, zij, die hem altijd heeft gesteund en ze doet open.
“ Hallo mam, hier ben ik weer en ik ga nooit meer weg."
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 96
(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor deze rubriek met een hoge waardering van bezoekers.

WILDGROEI

nov 18, 2019 Joris van Os

Heksje Hadewijch

nov 21, 2019 sasha denhaene

De woordkunstenaar

nov 20, 2019 sasha denhaene

Ollie wil ook jarig zijn 

nov 29, 2019 Mirdin Bisscheroux

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…