Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

487 Hits

Publicatie op:
Zij die hem begrijpt
Bijna staat  Paul met zijn kleren onder de douche, niet omdat hij dat leuk vind maar het ligt aan de douche, hij zet deze al ruim van te voren aan. Nog aangekleed reikt hij dan naar voren om dat ding aan te zetten, echter vandaag lag hij al onderuit voor hij koud bij het warm had gedaan. Het warme water bereikte zijn benen en gelukkig kon hij zich nog op tijd uit de voeten maken.
Mopperend op iedereen en alles loopt hij naar beneden om daar het verhaal, overdreven vergroot, aan Anna te vertellen.
Het is jammer dat hun relatie geen stand heeft gehouden, aan hem had het niet gelegen. Anna heeft hem afgewezen, na een paar weken van intieme omgang zag ze het leven met hem niet zitten. Onverbloemd heeft ze hem dat verteld, tijdens een bord boerenkool dat hij met zoveel liefde gemaakt had.
Zuchtend kijkt hij Anna aan, schudt zijn hoofd en loopt verder naar zijn kamer.

Klokslag acht uur stapt Paul het kantoor binnen waar hij werkt.
 'Goedemorgen.' Opgewekt kun je deze goedemorgen niet noemen, maar het is eruit. Zonder op reacties te letten gaat hij achter zijn pc zitten en drukt op start.
Niets, helemaal niets gebeurt er op het scherm.
Vermoeid staat hij op, pakt zijn tas en vertrekt net zoals hij gekomen is, narrig, sacherijnig, kortom Paul is niet blij.

Thuis gooit hij zijn tas in een hoek, trekt zijn kleren uit, pakt een sportpak en vertrekt samen met een handdoek naar de sportschool.
Daar is het rustig, iedereen werkt, hij niet, hij spijbelt
Na een kort rondje krachttraining geeft Paul er de brui aan en loopt op zijn gemak naar huis. Daar gaat zijn telefoon, zijn baas, razend is hij. Paul had diverse besprekingen vandaag en waar was hij? Morgen heeft hij een gesprek.

Aan het eind van de middag belt Paul Anna. Hij vraagt even tijd van haar. Hij wil iets zeggen. Anna komt naar hem toe.
 'Anna ik wil dat je me vergeet en vergeef me dat ik zo onmogelijk was.
Ik voel me niet prettig, ik voel me hier niet thuis, dus ga ik weg, ik zeg mijn baan op en de huur van mijn kamer, maar van jou wil ik gewoon afscheid nemen. Blijf niet boos op me. Je zult me waarschijnlijk nooit meer zien.'
Zijn gevoel voor drama is hij niet verloren schiet door haar hoofd.
 'Oké Paul we gaan als vrienden uit elkaar en dat was het dan. Ik vond je echt leuk in het begin maar wat kun jij de boel verzieken. Dag Paul, het ga je goed.'
Paul kijkt haar glimlachend na.
Hij pakt zijn tas, de rest van zijn spullen en trekt de deur achter zich dicht.

Als hij honderd kilometer gereisd heeft belt hij aan, bij de enige in zijn leven die hem begrijpt, zij, die hem altijd heeft gesteund en ze doet open.
 'Hallo mam, hier ben ik weer en ik ga nooit meer weg.'

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zij die hem begrijpt"