Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Zelfscan

 

Echtgenote wilde een nieuwe blender. Voor smoothies, vruchtensapjes en andere zeer gezonde mixjes.
Naar een landelijk zeer bekende winkel getogen, vol huishoudelijke artikelen. Al snel vinden we iets van onze gading en gaan dan op zoek naar iemand die het gewilde item voor ons uit het magazijn kan toveren.

In het hele pand blijkt nauwelijks iemand aanwezig, behalve de verveelde kassa-jongedame. Die het niet leuk vindt dat ik haar losruk uit de wereld van Instagram en TikTok om haar magazijnwaarts te sturen voor een simpele blender.

Zuchtend als een bejaarde zakt ze bij het aangewezen schap door de knieën om te zien waarvoor wij haar lastigvielen, en sloft dan het magazijn in.
Bij het afrekenen krijg ik de mededeling het bonnetje goed te bewaren. Mijn bedankje gaat verloren, want ze is al weer kopje onder.

Even later staan we in een andere winkel. Van een zo mogelijk nog grotere Nederlandse winkelketen. We shoppen, en voegen ons dan met gevuld mandje als vijfde in de kassa-rij.
Dan valt me op dat men ook hier het zelfscannen heeft uitgevonden. Even is er de aarzeling, vanwege mijn aversie tegen zelfscannen en het onbekende.

Twee seconden later sta ik toch bij het apparaat. Met behulp van een vriendelijke elektronische vrouwenstem is het in no-time voor elkaar. Een eerste keer zelfscan is een feit.

Maar het bonnetje ga ik ditmaal niet bewaren.
Want het voelt een beetje als verraad.

Aan de verveelde medemens.

 

 

© Lieven Kattestaart op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.